Gemeente Den Haag

Veel beroemde Hagenaars op begraafplaatsen

Een uitgebreide inventarisatie bij alle begraafplaatsen in Den Haag heeft een gedetailleerd overzicht opgeleverd met graven van historisch belangrijke personen.

De Gemeentelijke Begraafplaatsen, afdeling Monumentenzorg, en het Haags Gemeentearchief hebben de graven in kaart gebracht. De inventarisatie is uitgevoerd naar aanleiding van het initiatiefvoorstel Levend Verleden van het raadslid Ries Smits (CDA).

Drees, Couperus, Thorbecke
Willem Drees, Louis Couperus, mr. J.R. Thorbecke, Gerard Fieret, Martinus Nijhoff, Jozef Israëls, Betje Wolff en Aagje Deken zijn enkele namen die in het boekje de revue passeren. In totaal zijn 161 graven van historisch belangrijke personen met een beknopte beschrijving van de levensloop in het overzicht opgenomen. In de loop van dit jaar worden ook de graven van historische personen en belangrijke kunsthistorische grafmonumenten in Haagse kerken in kaart gebracht.

De inventarisatie van het Haags Levend Verleden (pdf 3.27 Mb) wordt na behandeling in de raad toegezonden naar de historische vereniging Die Haghe, de Vrienden van Den Haag en geïnteresseerde onderwijsinstellingen.