CDA

Schriftelijke vragen Madeleine Van Toorenburg aan de minister van Wonen, Wijken en Integratie

Vier schriftelijke vragen van het CDA Kamerlid van Toorenburg aan de Minister van Wonen, Wijken en Integratie.


1 - Bent u bekend met het bericht âUtrecht houdt vast aan gescheiden inburgerenâ (website Volkskrant, 12 juli 2009)?


2 - Heeft u inmiddels contact gehad met het gemeentebestuur van Utrecht en kenbaar gemaakt dat het onwenselijk is dat de inburgeringscursussen gescheiden worden aangeboden, zoals u dat in uw brief van 1 juli 2009 heeft geschetst? Zo nee, bent u van plan om dit op korte termijn te doen?


3 - Kunt u aangeven op welke manier u de vergoeding voor deze cursussen toetst aan de beginselen zoals vastgelegd in het eerste artikel van de Grondwet en in de AWGB? Kunt u het gemeentebestuur vragen om een toelichting op enerzijds de wens tot het aanbieden van gescheiden inburgering en anderzijds op het gestelde in de AWGB dat onderscheid objectief gerechtvaardigd dient te worden door een legitiem doel en de middelen voor het bereiken van dat doel passend en noodzakelijk zijn (artikel 2 lid 1 AWGB)?


4- Op welke wijze en wanneer gaat u uw voornemen om gescheiden inburgeringcursussen tegen te gaan, zoals aangegeven in de brief van 1 juli 2009, omzetten in daden? Deelt u de mening van de CDA-fractie dat als Utrecht door gaat met het aanbieden van gescheiden inburgeringscursussen, deze niet meer voor vergoeding in aanmerking dienen te komen?

---