Gemeente Nijmegen

Nieuwe subsidie voor verbouwingen en voorzieningen bedrijfspanden Ringstraten

14/07/2009

Ondernemers, huurders en eigenaren van een bedrijfspand in de Ringstraten kunnen vanaf 16 juli subsidie aanvragen voor een inpandige verbouwing of voor voorzieningen om de bedrijfsvoering en veiligheid in hun pand te verbeteren. De subsidie bedraagt maximaal de helft van de kosten tot een totaalbedrag van 25.000 euro.

De gemeente Nijmegen stelt 400.000 euro beschikbaar in de nieuwe Investeringsregeling Economisch Offensief Ringstraten, die loopt van 16 juli 2009 tot en met 31 december 2012. Die is bedoeld voor ondernemers, huurders en eigenaren van bedrijfspanden in de Ringstraten.

De subsidiebijdrage bedraagt maximaal vijftig procent van de kosten voor de verbouwing, herinrichting, bedrijfs- en/of veiligheidsvoorzieningen. Het maximale subsidiebedrag dat de gemeente kan verstrekken is 25.000 euro. Alleen investeringen vanaf 2000 euro per pand komen voor subsidie in aanmerking.

Vanaf 16 juli is het aanvraagformulier voor de Investeringsregeling Economisch Offensief Ringstraten te vinden op www.nijmegen.nl in de Digitale Balie (bij `Subsidies'). Een adviescommissie beoordeelt de aanvragen en adviseert het college van burgemeester en wethouders over de toekenning van de subsidie. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel en de afdelingen Bouwen en Wonen en Economische Zaken van de gemeente Nijmegen.

Deze regeling geldt alleen voor de van Welderenstraat, In de Betouwstraat, Bloemerstraat, Lange Hezelstraat, Stikke Hezelstraat, van Broeckhuysenstraat, Kelfkensbos, Hertogstraat (incl. Hertoghof), Hertogplein, van der Brugghenstraat, Smetiusstraat, Spaarpot, St. Jorisstraat, Tweede Walstraat en Wintersoord.