Gemeente Woerden

Definitief ontwerp Minkema College bekend!


09 jul 2009

7 juli j.l. maakten gemeente en Minkema College het definitief ontwerp voor het nieuwe schoolgebouw aan de Minkemalaan bekend. Een feestelijke mijlpaal in het nieuwbouwproces!
Ondertekening
Het ontwerp voor het nieuwe schoolgebouw aan de Minkemalaan is na intensief overleg tussen architectenbureau Ector Hoogstad, Minkema College en gemeente tot stand gekomen. Dinsdag 7 juli j.l. waren alle partijen het eens met het definitief ontwerp. Rinus Tersteeg, bestuursvoorzitter van het Minkema College, en ambtelijk opdrachtgever van de gemeente Marjon Dankaart plaatsten beiden hun handtekening op het ontwerp. Hiermee zetten beide partijen een punt achter dit deel van het nieuwbouwproces en kan overgegaan worden naar de volgende fase .

Duurzame kwaliteit
Het nieuwe schoolpand aan de Minkemalaan belooft een uitdagend gebouw te worden, wat zeker een kwaliteitsimpuls zal betekenen voor de buurt. Het ontwerp toont een compact schoolgebouw van rijke eenvoud met een solide en ingetogen uitstraling. De nieuwbouw Minkema College staat hiermee, zeker in combinatie met de besparing van energie door warmte-koudeopslag, met recht voor duurzame kwaliteit!

Volgende fase in het bouwproces
Nu het definitief ontwerp is vastgesteld komt het bouwproces in een volgende fase. Medio augustus start de gedeeltelijke sloop van het huidige schoolgebouw. In eerste instantie vindt er een beperkte asbestverwijdering plaats, gevolgd door daadwerkelijke sloop van het meest rechtse deel van het huidige schoolpand. Om zodoende ruimte te maken voor de nieuwbouw. De sloopwerkzaamheden duren vermoedelijk tot eind van dit jaar.