Gemeente Veenendaal


Verder verloop openstelling winkels

14 juli om 16.30 uur

De afgelopen dagen is in verschillende fasen een groot deel van het winkelgebied weer opengesteld. Zaterdag konden de winkels gelegen tussen ETOS, V&D tot aan Multivlaai en de winkels vanaf de toegang aan de Tuinstraat bij Bakkerij Imminkhuizen tot en met First Man en Villa Happ de deuren openen. Afgelopen maandag was het de beurt aan de winkels vanaf het Kruidvat, Orange Shop tot en met Het Kaashuis en Choco Disco. Alleen de Corridor Passage ter hoogte van Gall & Gall en Halfords is nu nog gesloten.

Â

Gisteravond (maandag 13 juli) is op initiatief van ING Real Estate en gemeente Veenendaal een informatiebijeenkomst belegd voor de winkeliers van de Corridor. De coördinator van de bouwwerkzaamheden namens Albert Heijn, mvRO, vertelde de aanwezigen hoe en wanneer men tot openstelling van de nog gesloten winkels verwacht te komen. Hieronder volgt een samenvatting.

Â

Op dinsdag 14 juli worden zowel in de gang voor de Albert Heijn als in de tegenovergelegen winkels lucht- en kleefmonsters genomen. Naar verwachting zullen hiervan in de loop van woensdag

de resultaten bekend zijn. Als de meetresultaten positief zijn, dat wil zeggen dat er geen asbestdeeltjes zijn aangetroffen, en de Arbeidsinspectie keurt de meetresultaten goed, dan zal de gemeente Veenendaal de gang voor de Albert Heijn en de tegenovergelegen winkels inclusief Gall & Gall en Blokker, vrijgeven. Vervolgens besluit ING Real Estate, de eigenaar van het winkelcentrum dan wanneer de betreffende winkels opengesteld worden. Vanaf dat moment is het winkelend publiek weer welkom in bijna het gehele winkelcentrum.

De winkels van Albert Heijn en Halfords zijn op dit moment hermetisch afgesloten van de rest van het winkelcentrum. Tot nader bericht blijven deze winkels gesloten.

Â