Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten - Dinsdag 14 juli


* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING MAN EN AGENT

Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum arresteerden maandagavond een 38-jarige Rotterdammer na een mishandeling van een 39-jarige plaatsgenoot en een politieman op de Lijnbaan. Rond half zes ontstond er ruzie tussen de twee Rotterdammers waarbij de 39-jarige man in zijn arm werd gebeten. De politie was snel ter plaatse en arresteerde de verdachte. Tijdens de aanhouding trapte de 38-jarige Rotterdammer een agent. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De politieman en de 39-jarige Rotterdammer hebben aangifte van mishandeling gedaan.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN NA STRAATROOF

RIDDERKERK - De politie heeft een verdachte aangehouden na een straatroof. In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie rond kwart voor één de melding dat er iemand van zijn fiets was beroofd aan de Vogelvliet. De daders zouden zijn weggefietst richting winkelcentrum Ridderkerk. Het slachtoffer, een 17-jarige jongen uit Ridderkerk, zat op de fiets toen hij iemand hoorde zeggen dat hij zijn mobiele telefoon moest geven. Toen hij omkeek zag hij een persoon met een vuurwapen. Hij zag echter dat het een alarmpistool was (waarmee verder geen schade kan worden aangericht) en fietste door. Vervolgens werd hij van zijn fiets geduwd en werd er met het alarmpistool geschoten. Op de grond ontstond een worsteling met verschillende jongens. Het slachtoffer sloeg om zich heen en kon wegrennen. Daarbij hoorde hij weer een knal uit het alarmpistool.
Het slachtoffer herkende één van de daders. Na onderzoek zijn agenten naar het huis gegaan van een 15-jarige jongen uit Ridderkerk. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. De ouders van de jongen zijn op de hoogte gebracht.


* POLITIE ZOEKT GETUIGEN BRANDSTICHTING CONTAINERS

De politie is een onderzoek gestart naar een aantal brandjes in containers aan de Herkingenstraat en de Stellendamstraat. In de nacht van maandag op dinsdag, rond half drie, bleek dat vier containers in brand waren gestoken en dat een tent in een tuin aan de Oldegaarde eveneens in brand stond. De brandweer bluste het vuur.
De recherche stelt een nader onderzoek in.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Zuid via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


* BRANDSTICHTERS AANGEHOUDEN
BERKEL EN RODENRIJS / LANSINGERLAND - De politie heeft twee jongeren opgepakt voor brandstichting.
Maandagavond rond negen uur kreeg de politie melding van een containerbrand aan de Zonnehof. De agenten kregen hulp van een oplettende getuige en op basis daarvan werden twee verdachten aangehouden. Het tweetal uit Berkel en Rodenrijs, 12 en 14 jaar oud, is overgebracht naar een politiebureau. Daar zijn ze ingesloten voor nader onderzoek.


* MAN VAST NA GEWELD TEGEN POLITIE
De politie heeft donderdag 9 juli een 36-jarige Rotterdammer aangehouden voor belediging en mishandeling. Hij is vrijdag direct voorgeleid en in bewaring gesteld.
De verdachte kwam 's middags rond één uur bij de aangiftebalie op het Doelwater om aangifte te doen omdat zijn uitkering was stopgezet. Nadat de medewerkster van de politie aangaf dat dit niet mogelijk was, sloeg hij op de ruiten van de balie en schold hij haar uit.
De Rotterdammer liep naar buiten en werd korte tijd later aangehouden door agenten.
Bij de cel in het politiebureau greep de verdachte naar de keel van een agent waarna een vechtpartij ontstond. Een agent kreeg een klap op zijn gezicht en liep een gekneusde kaak op. De 36-jarige man is inmiddels voorgeleid en door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.


* PREVENTIE AUTO-INBRAKEN
ROTTERDAM-RIJNMOND/DISTRICT WEST - De politie is bezig met de aanpak tegen auto-inbraken.
Naast een onderzoek naar verdachten, surveilleert de politie extra in de wijk en is de campagne 'is dit de lokauto?' gestart. Met deze campagne wil de politie burgers erop attenderen dat zij ook verantwoordelijkheid hebben in het voorkomen van auto-inbraken.
De campagne is op 7 juli gestart en loopt nog tot 18 juli. De politie rijdt met een aanhanger met daarop de tekst 'is dit de lokauto?' langs verschillende locaties in district West. Op sommige locaties zal de aanhanger stil staan en zal Stadstoezicht flyers uitdelen aan voorbijgangers. Op de flyer, die aan de binnenspiegel opgehangen kan worden, staan tips om een auto-inbraak te voorkomen en een boodschap aan de autokraker: een gewaarschuwd mens telt voor twee.
In de regio Rotterdam-Rijnmond worden ook lokauto's ingezet. Deze auto's zijn uiteraard totaal onherkenbaar, net als de politieagenten die zich in de nabije omgeving bevinden. Als een inbreker zijn slag wil slaan in een lokauto, wordt hij meteen in de kraag gevat. In Rotterdam-West wordt gestart met de communicatie richting burgers en de waarschuwing voor inbrekers. Preventietips:

- Neem alle waardevolle spullen mee uit de auto. Laat niets achter in de auto, zeker niet onder uw stoel. Zorg in ieder geval dat bluetooth-apparaten uit staan, zodat ze niet van buitenaf te traceren zijn. - Laat het dashboardkastje leeg en open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit.

- Laat uw auto eventueel voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem.

- Parkeer uw auto zoveel mogelijk in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats.
Wanneer u verdachte situaties ziet, kunt u de politie bellen via 112.


* BOUWMARKT OVERVALLEN: GETUIGEN GEZOCHT
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie is een uitgebreid onderzoek gestart om de overvallers op de bouwmarkt aan de Wormerhoek zo snel mogelijk aan te houden. Daarbij is hulp van burgers erg belangrijk.
De bouwmarkt aan de Wormerhoek werd vrijdagavond na sluitingstijd overvallen door twee mannen. Toen een medewerker het pand verliet, om even na negen uur, kwamen twee mannen met bivakmutsen aangerend. Ze bedreigden hem met vuurwapens en gingen het pand weer binnen. De daders zijn er met een nog onbekend geldbedrag vandoor gegaan.
Was u getuige van deze overval, heeft u vrijdagavond in de omgeving van de Wormerhoek iets verdachts waargenomen of heeft u meer informatie over deze overval, dan vraagt de politie u om contact op te nemen op met de recherche van district Oost op 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt uw informatie ook achter laten bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* SCOOTER KWIJT EN BEKEURINGEN RIJKER
Een 24-jarige Rotterdammer is zaterdagavond op de Ooltgensplaatsweg zijn scooter kwijtgeraakt en heeft een aantal bekeuringen gekregen.
De Rotterdammer reed op de Dirkslandstraat en maakte met hoge snelheid een 'wheely' met zijn scooter over een afstand van 50 meter.
Vervolgens ging hij linksaf de Slinge op en ook daar maakte hij een wheely over een afstand van 100 meter. Op de Ooltgensplaatweg parkeerde hij hem in een kelderruimte.
Politiemensen, die op dat moment in burger surveilleerden, volgden de verdachte en troffen hem in de kelder aan. De scooter is in beslag genomen en de Rotterdammer is bekeurd voor onverzekerd rijden, tegen de richting in rijden, geen rijbewijs hebben, geen kentekenplaat, te veel vermogen (70cc) en agressief rijgedrag.