ABVAKABO FNV

Opnieuw onderzoek onder jeugdhulpverleners

In navolging van de enquête van actualiteitenprograma Netwerk in samenwerking met ABVAKABO FNV onder jeugdzorgmedewerkers, start de SP een soortgelijk een naar de situatie in jeugdhulpverlening.

Op 7 januari 2009 heeft NCRV's Netwerk aandacht besteed aan jeugdzorg. De uitzending is tot stand gekomen naar aanleiding van een enquête die Netwerk in samenwerking met ABVAKABO FNV onder jeugdzorgmedewerkers heeft afgenomen. Lees de uitkomsten van het onderzoek: `Bond noemt uitkomst enquête Jeugdzorg schokkend'.

Vul de enquête in
SP-Kamerlid Marianne Langkamp is gestart met een grootschalig onderzoek onder medewerkers in de jeugdzorg. Volgens de SP regent het klachten van jeugdzorgmedewerkers over de toenemende bureaucratie, de enorme werkdruk, het grote verloop onder jeugdhulpverleners en het langs elkaar heen werken van instanties.

Het is belangrijk dat de stem van werknemers overal goed doorklinkt bij beleidsmakers en politici. Daarom roept ABVAKABO FNV jeugdzorg iedereen op om deze enquete in te vullen.

Werk jij in de jeugdhulpverlening? Dan weet jij als geen ander hoe het werkelijk zit en hoe het anders moet. Vul de enquête in >>
* `Bond noemt uitkomst enquête Jeugdzorg schokkend'
* Lees de samenvatting van het onderzoek

* Het complete onderzoek en de resultaten staat op de site van Netwerk

* Bekijk de uitzending van Netwerk

* Ook het radioprogramma Standpunt.nl heeft aandacht besteed aan de enquête.
De uitzending kunt u hier beluisteren.