Gemeente Deventer

week 29 - 13 tot en met 17 juli 2009

Gepubliceerd: 14 juli 2009 14:40

Voorbereidingsbesluit, bestemmingsplan kom Schalkhaar 2005.

Voorbereidingsbesluit

Voor het bouwen van een vleesvarkensschuur op het perceel Bussinksweg 6 in Bathmen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten een vrijstellingsprocedure te starten. Voor deze procedure is het noodzakelijk dat er een voorbereidingsbesluit geldt.

Het college deelt ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening dan ook mee dat bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, voor iedereen het raadsbesluit van 1 juli 2009 ter inzage ligt, waarbij is besloten:

* een voorbereidingsbesluit te nemen voor het perceel Bussinksweg 6 in Bathmen, zoals met geel aangeven op de bijbehorende tekening nummer 09.154936

* te bepalen dat dit besluit in werking treedt met ingang van 16 juli 2009 en geldt voor 1 jaar.

Het voorbereidingsbesluit met de tekening liggen van 16 juli t/m 26 augustus 2009 ter inzage bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en bij het Gemeentelijk Informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70. Wettelijk is bepaald dat tegen het voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep kan worden ingesteld.

Bestemmingsplan kom Schalkhaar 2005 goedgekeurd

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 16 juli tot en met 26 augustus 2009 bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81) en bij het Gemeentelijk Informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek (Brink 70) ter inzage ligt:


- het besluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel d.d. 30 juni 2009, nr. 2009/0091297, over de goedkeuring van het bestemmingsplan Kom Schalkhaar 2005 en het betreffende bestemmingsplan.

Dit bestemmingsplan wordt aan de westzijde globaal begrensd door de Raalterweg, aan de noordzijde door de Hagenvoorderdijk en de woningen aan het Koeland, aan de oostzijde door het landelijk gebied en aan de zuidzijde door het ziekenhuis. Het plan heeft in hoofdzaak een conserverend karakter. Het vastleggen en behouden van de bestaande ruimtelijke, functionele en verkeerskundige situatie staat voorop. Het plan maakt onder andere de verplaatsing van de volkstuinen naar de locatie aan de Oude Rielerweg mogelijk. Daarnaast is de ontwikkeling van appartementen op de locatie van het voormalige garagebedrijf Grouwstra en aan het Mensinksdijkje opgenomen.

U kunt het plan ook inzien op de website:
www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

Instellen beroep

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende die tijdig bedenkingen tegen het bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten heeft ingediend en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich met zijn bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.