Gemeente Medemblik

51631 / 60186 51631

Nieuws

Forse bijdrage voor musea, monumenten en archieven

De provincie Noord-Holland heeft 10 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het TWIN-H programma musea, monumenten en archieven 2009-2011. Minimaal tien projecten kunnen subsidie krijgen voor behoud en het verbeteren van de publieke toegankelijkheid.

De provincie Noord-Holland werkt aan het behoud van het Noord-Hollands erfgoed en het verbeteren van de toegankelijkheid. Gedeputeerde Sascha Baggerman: "Alle Noord-Hollanders hebben nu en in de toekomst recht op toegang tot het rijke verleden van de provincie. Die toegankelijkheid kan en moet verbeterd worden. Er zijn veel initiatieven om dit te realiseren maar het komt vaak voor dat projecten vertraging oplopen omdat er een financieel tekort is. Die projecten wil de provincie een steun in de rug geven. "

Voor de komende vier jaar is er 10 miljoen euro beschikbaar. Voor 2009 kan 4 miljoen euro subsidie worden verleend: 2 miljoen voor musea en archieven en 2 miljoen voor monumenten.

Uitvoeringsregeling
Voor projecten die in aanmerking willen komen voor een bijdrage geldt dat het merendeel van de benodigde middelen al bij elkaar moet zijn gebracht. Overige voorwaarden zijn opgenomen in de Uitvoeringsregeling musea, archieven en monumenten 2009. Deze regeling en het aanvraagformulier zijn te vinden op www.noord-holland.nl (subsidieloket). Subsidieaanvragen voor het jaar 2009 kunnen worden ingediend tot 1 oktober 2009.