Gemeente Vlaardingen


Vlaardingen start met zwarte lijst raddraaiers horeca

14 juli 2009

Vlaardingse horecaondernemers weren samen lastpakken. Als iemand zich in één horecagelegenheid misdraagt kan diegene een toegangsverbod krijgen tot alle aangesloten horecagelegenheden in het centrum van Vlaardingen. Deze maatregel heet de Collectieve Horeca-ontzegging. Daarnaast is er de mogelijkheid om een individuele ontzegging op te leggen.

Op woensdag 8 juli hebben burgemeester Tjerk Bruinsma, en de districtschef van politie Michel Baeten en de voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Vlaardingen, Arwin Verburgh, een convenant ondertekend dat bijdraagt aan veilig uitgaan in Vlaardingen.

Vlaardingen is hiermee de eerste stad in de regio na Rotterdam die een dergelijke regeling invoert.

ondertekening convenant

Burgemeester Tjerk Bruinsma (links), Arwin Verburgh, en Michel Baeten (rechts) ondertekenen het convenant.

Convenant Veilig Uitgaan
In 2007 is het Convenant Veilig Uitgaan gesloten tussen gemeente, politie, Koninklijke Horeca Nederland en het OM. Toen is afgesproken dat nieuwe projecten kunnen worden toegevoegd als alle partijen daarmee instemmen. De Collectieve Horeca-ontzegging is zon toevoeging.

In het convenant zijn verschillende projecten opgenomen om de veiligheid van uitgaanspubliek en horecamedewerkers te verbeteren, zoals extra politiediensten, inzet van SUS-teams, trainingen voor de horeca over alcohol- en drugspreventie en anti-agressie, het weekendarrangement en de zogenaamde geweldsanalyse.