Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT - 3 juli 2009

Klasseboeren Brabant een feit!

Dinsdag 14 juni a.s om 14.00 uur wordt de oprichtingsakte van Klasseboeren Brabant officieel getekend. Daarmee is de doorgroei van het oorspronkelijk Tilburgse initiatief naar een Brabant brede werking formeel een feit.

33 boerenbedrijven bieden educatie aan op hun boerderij volgens het "Belevend Leren" principe. Leren met hoofd, hart en handen. De boerderij is hiervoor een unieke leeromgeving, met boeren of boerinnen die allen een didactische training gevolgd hebben. Verdeeld over de 5 regio's Den Bosch, Oss, Tilburg, Eindhoven en Breda zijn de verschillende boerenbedrijven actief met boerderijeducatie, zie www.klasseboeren.nl. De educatieboeren rondom Tilburg zijn al enige jaren aan de gang en vervullen een voorbeeldfunctie voor de andere leden van de Klasseboeren. Per regio kunnen scholen een bezoek aan de boerderij boeken via de lokale contactpersoon. Het initiatief kan rekenen op ondersteuning van de ZLTO, alsmede financiële ondersteuning van de Provincie, de betreffende gemeenten, regionale Rabobanken, het Aeolus Fonds en de NZO (Nederlandse Zuivel Organisatie).

De ondertekening van de akte vindt plaats bij:
Melkveebedrijf De Tierelier
Spoordijk 8
5059 AP Heukelom
Dit zal gebeuren in bijzijn van Notaris de Hair uit Oisterwijk, die hier geheel kosteloos zijn medewerking aan verleende.