C/TAC

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 14 juli 2009

Ctac verwacht lichte winst over eerste halfjaar 2009

ICT-service provider Ctac N.V. (Ctac) zal het tweede kwartaal van 2009 naar verwachting afsluiten met een bedrijfsresultaat rondom break-even. Hierdoor zal het nettoresultaat over het eerste halfjaar 2009 naar verwachting licht positief zijn. In het eerste kwartaal 2009 realiseerde Ctac een operationele marge (EBIT) van 4,5%. In het tweede kwartaal stonden omzet en resultaten verder onder druk. Dit komt tot uitdrukking in een lagere bezettingsgraad en lagere marges op projecten.
Bart Hogendoorn, CEO van Ctac: "De marktomstandigheden zijn uitdagend en ik verwacht dat dit minimaal de rest van het jaar zo zal blijven. We zien dat onder invloed van de huidige economische omstandigheden projecten vaker worden uitgesteld. Ook in de huidige lastige omstandigheden hebben we baat bij onze ondernemende en pragmatische aanpak en onze gedegen kennis van specifieke branches. Er is dan ook geen aanleiding om onze strategie te wijzigen. De tweede helft van 2009 zullen we ons richten op verdere verbetering van de efficiency van de bedrijfsvoering en de kwaliteit van onze diensten."
Gedurende het eerste halfjaar is de operationele slagkracht vergroot door optimalisatie van de samenwerking tussen de divisies van Ctac. Veel aandacht is daarbij besteed aan resourceplanning en sales coördinatie. Daarnaast heeft een sterke nadruk op beheersing van het werkkapitaal gelegen en het verlagen van de operationele kosten. Ctac zal de ontwikkelingen bij haar operaties nauwgezet blijven volgen en afhankelijk van de impact van de recessie op de vraagontwikkeling de organisatie indien nodig verder aanpassen.
Op 27 augustus 2009 voorbeurs maakt Ctac de halfjaarcijfers over 2009 bekend. / / / / / / / / / /
Profiel Ctac
Ctac is ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP en Microsoft systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland en België. Bovendien is Ctac de grootste SAP reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer 600 organisaties, van elke bedrijfsgrootte en uit uiteenlopende branches. Per ultimo juni 2009 had Ctac 495 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland, België en Duitsland; het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC). Voor meer informatie: www.ctac.nl.