Ingezonden persbericht


COLT tekent uitgebreid managed services contract met Sdu Uitgevers

COLT gaat voor Sdu Uitgevers alle applicaties hosten, het datacenter en de netwerkinfrastructuur beheren

Amsterdam, 14 juli 2009 - COLT, een toonaangevende aanbieder van zakelijke communicatiediensten heeft met Sdu uitgevers N.V. een contract gesloten ter waarde van 10 miljoen euro. COLT zal gedurende een looptijd van 5 jaar virtualisatie- en datacenterdiensten gaan leveren als onderdeel van een uitgebreide implementatie van COLT managed services. Deze diensten zijn er met name op gericht tegemoet te komen aan de IT-behoeften van Sdu. Met dit contract laat COLT zien een belangrijke speler te zijn op het gebied van 'managed IT services'.

Als onderdeel van de overeenkomst met COLT zal Sdu Uitgevers haar complete datacenter van Den Haag naar COLT's eigen datacenter in Amsterdam verhuizen. Daarnaast worden er meer dan 450 applicaties meeverhuisd. Sdu Uitgevers blijft zelf het applicatiebeheer uitvoeren. Sdu Uitgevers zal door deze overeenkomst profiteren van een snellere 'time to market', het optimaliseren van haar eigen IT-infrastructuur en vanzelfsprekend het voldoen aan bestaande wet- en regelgeving.

Maggy McClelland, Managing Director van COLT's Managed Services divisie: "COLT's expertise stelt ons in staat om virtualisatie technologie bovenop onze traditionele datacenter oplossingen te bieden aan Sdu Uitgevers. Dit contract onderschrijft waar wij goed in zijn; het leveren van totaaloplossingen. In deze rol zijn wij in staat zorg te dragen voor een optimale beveiliging, beschikbaarheid en continuïteit van IT processen op maat voor de zakelijke markt in Europa."

Ed Schravesande, Managing Director van de Major Enterprise Division bij COLT Nederland, voegt hieraan toe; "Tijdens de tender voor dit project hebben we het tegen sterke concurrentie op moeten nemen. Het COLT team heeft steeds goed geluisterd naar de specifieke wensen van Sdu Uitgevers en wist op deze wensen in te spelen met een flexibel pakket aan diensten. Door de virtualisatie technologie die wij zullen toepassen hoeft Sdu Uitgevers zich geen zorgen meer te maken over operationele kosten en software upgrades; zaken die horen bij het beheren van meerdere toepassingen in een grote organisatie.

Jos van Leeuwen, Directeur Operations bij Sdu Uitgevers: "We waren zeer onder de indruk van COLT's integrale aanpak bij het vaststellen van onze behoeften en de geboden oplossingen. Onze keuze voor COLT is daarnaast vooral gebaseerd op het feit dat zij een eigen netwerk infrastructuur en datacenters hebben. Bovendien bleek al snel dat COLT in staat is hoogwaardige managed services op maat te bieden. Het aanbod van hun services is compleet afgestemd op onze huidige en toekomstige zakelijke behoeften. Een IT omgeving die de tand des tijds kan doorstaan is op het moment essentieel in het neerzetten van onze gewenste online strategie. Nu wij COLT hebben ingeschakeld voor het managen van onze back office IT en communicatie infrastructuur kunnen we ons optimaal op onze kernactiviteiten gaan richten; het uitgeven van kranten, magazines, boeken, webservices en digitale nieuwsbrieven."

COLT richt zich met haar uitgebreide aanbod van end-to-end managed services en IT infrastructuur oplossingen met name op bedrijven in de financiële sector, de zakelijke dienstverlening, media en de publieke sector. Door de voordelen van een uitgebreid datanetwerk en datacenters in eigen beheer te combineren, is COLT in staat unieke cloud based managed services voor de zakelijke markt te bieden. Deze diensten zorgen voor een snellere 'time to market', lagere IT kosten, het verbeteren van de beveiliging en de juiste afstemming op wet- en regelgeving. Dit zal de bedrijfskritische taken van de CIO waaronder business transformatie, flexibiliteit van de infrastructuur, kostenreductie en risicomanagement op een hoger niveau brengen.

COLT's managed services toepassingen zijn gebouwd op COLT's eigen infrastructuur bestaande uit 25.000 km netwerk en 18 datacenters door heel Europa. Deze stevige basis biedt COLT de mogelijkheid zaken als beveiliging, beschikbaarheid en continuïteit van IT processen en capaciteit te garanderen. COLT stelt samen met haar klanten service level agreements op waarbij niet de technologie, maar het leveren van een optimale service steeds weer het uitgangspunt is.

--Einde--

Over COLT
COLT is een toonaangevende Europese aanbieder van zakelijke telecommunicatie diensten. COLT is gespecialiseerd in het leveren van data, spraak and managed services aan grote bedrijven, de middenzakelijke markt en wholesale klanten. COLT heeft in 13 landen een netwerk van 25.000 km, inclusief metropolitan area netwerken in 34 grote Europese steden met directe glasvezel verbindingen naar 15.000 gebouwen en 18 COLT datacentra. COLT Telecom Group S.A. staat genoteerd op de London Stock Exchange (COLT). Meer informatie over COLT en haar diensten kunt u vinden op www.COLT.net .