Gemeente Delft

Subsidie ontwikkeling maatschappelijke stageplaatsen

Van september 2009 tot en met juli 2012 kunnen maatschappelijke (vrijwilligers)organisaties bij de gemeente Delft een subsidie aanvragen om maatschappelijke stageplaatsen/klussen te creëren. Hiermee stimuleert de gemeente deze organisatie om nieuwe activiteiten te ontwikkelen.

De subsidie is bestemd voor de opstartkosten voor vernieuwende initiatieven. De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal 3.000 euro. Aanvragen kunnen het gehele jaar ingediend worden. Er zijn twee randvoorwaarden voor de toekenning van de subsidie: de maatschappelijke organisatie moet een samenwerkingsafspraak hebben met minimaal één Delftse schoollocatie. En de stageplaatsen moeten ten goede komen aan de Delftse scholieren.

Vanaf het schooljaar 2011-2012 zijn alle leerlingen die in het voortgezet onderwijs starten verplicht om voor het afronden van de middelbare school een maatschappelijke stage te hebben gelopen. Een maatschappelijke stage biedt leerlingen de kans om te ervaren hoe leuk het is om iets voor een ander te doen. Zo'n stage kan in alle vrijwilligerssectoren worden ingevuld, bijvoorbeeld in de sport-, cultuur- en welzijnssector en bij evenementen.

Een aanvraagformulier voor subsidie staat op de website van de gemeente Delft www.gemeentedelft.info, subsidiewijzer.

Noot voor de redactie (