Ingezonden persbericht


INFOBERICHT

Whitepaper i3 `Effectiviteitsmeting van BI-systemen' beschikbaar Bepalende succesfactoren in kaart Diagnostisch instrument signaleert verbeterpunten

Zeist, 14 juli 2009 ­ Business Intelligence (BI) is de voortdurende vinger aan de pols van ieder bedrijf. BI-gereedschappen zijn er genoeg, maar leveren vaak te weinig op. i3, leverancier van BI-oplossingen, heeft nu een instrumentarium voorhanden, om te achterhalen of de voor BI benodigde succesfactoren wel voldoende ruimte krijgen. Toepassing vergroot het rendement op de investeringen in BI-tools.

De tien meest bepalende succesfactoren voor de effectiviteit van BI-gereedschappen zijn:
1. Een goede businesscase.

2. Het erbij betrekken van de business.

3. Thing Big. Act Small.

4. Draagvlak bij hoger management.

5. Projectmanagement.

6. Correctheid/validatie.

7. Sponsor/Fans.

8. Werkwijze.

9. Organisatie-inrichting.

10. Nieuwe technologie.

Het instrumentarium dat bepaalt of deze factoren voldoende lucht krijgen om te bloeien, staat beschreven in i3's whitepaper: `Diagnose helpt de BI-circel rond te maken' . Dit is gebaseerd op de thesis van i3Žs Michiel Deerenberg. Hij heeft het diagnostisch instrument ontwikkeld om tijdens een realisering van een BI-informatiesysteem de zwakke plekken te signaleren en aan te geven waar ingegrepen moet worden.

De whitepaper is op te vragen via http://www.i3.nl/whitepaper. Een kopie van Deerenbergs thesis is aan te vragen bij i3Žs Geeta Chetty.





Over i3, Intelligence in Information
i3 werkt vanuit Zeist met 45 medewerkers aan Business Intelligence-oplossingen voor klanten die beter willen presteren. i3 is gestart in 2001 en inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende onderneming met één specialisme: Business Intelligence. i3 werkt zeer nauw samen met de meest gerenommeerde BI-softwareleveranciers. Een samenwerking die ervoor zorgt dat i3 altijd over de meest recente kennis van BI-tools beschikt. Om de achtergrond van haar klanten nog beter te begrijpen, werkt i3 met branchespecialisaties. Meer informatie biedt www.i3.nl.