Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Juli 2009

Handboek Vogels van Nederland

Zojuist verschenen bij de KNNV Uitgeverij is een uniek nieuw vogelboek: Handboek Vogels van Nederland. Het is het eerste Nederlandse vogelboek dat zich speciaal richt op de bij ons voorkomende soorten. Het boek is overzichtelijk ingedeeld en handig in het gebruik, voor zowel beginnende als gevorderde vogelaars. Met veel achtergrondinformatie, tips voor herkenning en prachtige foto's en illustraties.

Het Handboek Vogels van Nederland behandelt bijna 300 vogelsoorten die in Nederland te zien zijn. Van knobbelzwaan tot grauwe gors en van sperwer tot noordse stern: het Handboek beschrijft van elke soort hoe die te herkennen is en waar hij in Nederland voorkomt. Ook 'nieuwe' Nederlandse soorten, zoals de graszanger, de onlangs teruggekeerde ruigpootuil en de als aparte soort erkende Pontische meeuw, passeren de revue in het Handboek Vogels van Nederland. De nieuwste populatietrends en aantallen zijn in het boek opgenomen, evenals de Rode Lijst van bedreigde vogels en een overzicht van de beste vogelkijkgebieden van Nederland.

Van elke vogel is een fraaie foto afgebeeld, en daarnaast zijn de meeste soorten ook nog eens prachtig geïllustreerd. Geen enkel ander boek dat alléén Nederlandse soorten behandelt, is zo compleet en overzichtelijk als het Handboek Vogels van Nederland.

Het boek geeft veel informatie voor het waarnemen en herkennen van vogels in Nederland. Met één vogelsoort per bladzijde is er uitgebreid ruimte voor speciale kenmerken, verspreidingskaartjes en achtergrondinformatie over bijvoorbeeld voorkomen, leefwijze, voortplanting, gevoeligheden en beschermingsstatus. Daarmee is deze uitgave op alle vlakken het meest actuele Nederlandse vogelboek: een absolute aanrader voor zowel beginnende als gevorderde vogelliefhebbers. Aanbevolen door Vogelbescherming Nederland!

Handboek Vogels van Nederland

Auteurs: Luc Hoogenstein en Ger Meesters Uitgever: KNNV Uitgeverij
Uitvoering: 318 p., 19 x 27,5 cm, genaaid gebonden, full colour met talloze foto's, illustraties en verspreidingskaartjes ISBN: 978 90 5011 270 3
Prijs: ¤ 29,95
Deze uitgave is tot stand gekomen met medewerking van Vogelbescherming Nederland.