Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe presenteert Bètaversies ColdFusion 9 en ColdFusion Builder

Integratie met Adobe Flash Platform verhoogt productiviteit voor RIA-ontwikkelaars

Amsterdam, 14 juli, 2009 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) heeft de Bètaversies gelanceerd van Adobe® ColdFusion® 9 en ColdFusion® Builder®. ColdFusion 9 is een krachtige ontwikkeltool voor het bouwen van dynamische websites en internetapplicaties. Het programma verhoogt de productiviteit van ontwikkelaars, integreert met complexe bedrijfsomgevingen en biedt gebruikers rijke en interactieve ervaringen. ColdFusion Builder is een nieuwe, op Eclipse gebaseerde en geïntegreerde ontwikkelomgeving voor het snel ontwikkelen van ColdFusion-applicaties.

ColdFusion-ontwikkelaars kunnen nu gebruik maken van een sterkere integratie met het Adobe® Flash® Platform, een compleet systeem van geïntegreerde tools, modellen, clients en servers om webapplicaties, content en video te ontwikkelen die consistent draaien op verschillende besturingssystemen en apparaten. Hiermee kunnen ontwikkelaars en IT-professionals eenvoudiger rijke gebruikersinterfaces creëren voor hun bedrijfsapplicaties en deze integreren met hun bestaande technologieën.

"Bij ColdFusion 8 hebben we ondersteuning voor Flex, AJAX en PDF geïntroduceerd. Sindsdien is het gebruik van ColdFusion sterk gegroeid", zegt David Wadhwani, general manager en vice president van de Platform Business Unit bij Adobe. "De verhoogde integratie van ColdFusion met onze andere oplossingen - van Adobe AIR-applicaties tot het enterprise-gebaseerde Adobe® LiveCycle® ES - stelt bedrijven in staat om snel in belangrijke zakelijke behoeften te voorzien. ColdFusion Builder biedt ontwikkelaars daarnaast een verbeterde workflow tussen ColdFusion en het Flash Platform voor het ontwikkelen van RIA's."

ColdFusion versnelt de ontwikkelcyclus door ingewikkelde en krachtige bedrijfslogica te reduceren tot enkele regels code. ColdFusion 9-applicaties maken eenvoudig gebruik van data uit bestaande bedrijfsinfrastructuren, inclusief Microsoft SharePoint, Microsoft Office-bestanden en standaard portlets. Verder bevat ColdFusion 9 onder meer een Adobe® AIR®-applicatie voor het beheer van meerdere ColdFusion-servers vanaf één locatie. Hiermee wordt bespaard op uitvoertijd en dubbele taken. ColdFusion 9 biedt ook lokale en remote database-synchronisatie met Adobe AIR. Gebruikers worden hierdoor in staat gesteld om een applicatie te gebruiken zonder de noodzaak van een internetverbinding. Bovendien voorziet een vergaande integratie met Hibernate's object relational mapping (ORM)-oplossing ontwikkelaars van database-onafhankelijke applicaties. In combinatie maken de nieuwe opties een snellere ontwikkeling en implementatie van webapplicaties mogelijk.

ColdFusion Builder is een nieuw ontwikkelinstrument dat een geïntegreerde, personaliseerbare en uitbreidbare ontwikkelomgeving biedt voor het programmeren van applicaties, het beheren van servers en het opzetten van projecten. Het bevat opties voor het verwijderen van fouten uit applicaties binnen de geïntegreerde ontwikkelomgeving, remote-ondersteuning, het genereren van standaard programmeercode en een gepersonialiseerde ontwikkelomgeving. Bovendien ondersteunt het programma applicaties die gebouwd zijn met ColdFusion 7 en 8. Ontwikkelaars kunnen met het gebruik van ColdFusion hun productiviteit verhogen, dankzij de automatisering van dubbele taken en hergebruik van programmeercodes. Omdat ColdFusion Builder en Adobe® Flash® Builder® Eclipse-gebaseerd zijn, is er bovendien sprake van een diepgaande feature-integratie en een verbeterde workflow voor het genereren van client- en servercode. Hierdoor kunnen ontwikkelaars eenvoudiger rijke interfaces en applicaties ontwikkelen met ColdFusion server-side logic.

De ColdFusion 9 Bèta is te downloaden op www.adobe.com/go/coldfusion_beta_download . De ColdFusion Builder Bèta is te downloaden op www.adobe.com/go/coldfusion_builder_beta_download .

BERICHT VOOR DE REDACTIE