Gemeente Utrecht


SV 2009, nr. 88 inzake parkeerplaatsen Fort aan de Klop.


2009 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
88 Vragen van de heer P. Zwanenberg, mevrouw G.A. Oskam
en mevrouw drs. S.A. Willemsen
ingekomen 13 juli 2009)


Voor bezoekers van Fort aan de Klop zijn er in het talud aan de zijde van de J.M. de Muinck Keizerbrug 19 parkeerplaatsen gerealiseerd conform het bestemmingsplan. Deze zijn gefinancierd uit het Leefbaarheidsbudget. Omdat het geregeld voorkomt dat meer auto's hier parkeren en het talud modderig wordt is men nu van plan het talud volledig te verharden en dus daarmee meer parkeerplaatsen mogelijk te maken. Eerder werd juist gesteld dat overlast door parkeer- en verkeersoverlast zo veel mogelijk beperkt zou worden. Het vergroten van de parkeerscapaciteit bevreemdt ons dan ook ten zeerste. Daarom hebben de fracties van GroenLinks, Leefbaar Utrecht en D66 de volgende vragen:


1. Waarom wordt er niet voor gekozen om planten tussen de verharding te plaatsen of anderszins in plaats het talud volledig te verharden?
2. Hoe kan het dat het aantal parkeerplaatsen nu al wordt uitgebreid terwijl in het onlangs aangenomen bestemmingsplan staat dat er 19 parkeerplaatsen komen?
3. Waarop baseert u de echtsgeldigheid van het uitbreiden van het aantal parkeerplaatsen?
4. Klopt het dat men voornemens is de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen wederom uit het leefbaarheidsbudget te betalen?
5. Wie waren de aanvragers van de extra parkeerplaatsen? Waarop baseren zij de noodzaak ervan? Kom er nog een draagvlakmeting onder de bewoners?
6. Eerder is beloofd pro-actief contact te houden met onwonenden. Is het college bereidt dat in de toekomst inderdaad te gaan doen, ook (juist) over deze onderwerpen?


---- --