Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie

Brainstormspel Teambrain ondersteunt slimmer werken

14 juli 2009

Teambrain is een brainstormspel voor 4 tot 8 personen, waarmee je met collega's, ideeën ontwikkelt voor verbetering van je eigen werk. De beste ideeën ontstaan namelijk wanneer mensen zich vanuit verschillende posities over een probleem buigen. Als collega's van verschillende afdelingen en met uiteenlopende functies zich buigen over een probleem, ontstaan verrassende oplossingen om slimmer te werken. Deze oplossingen worden vervolgens door het uitbrengen van stemmen getoetst op hun kwaliteit en haalbaarheid. Teambrain leidt een team door het gehele proces met behulp van interactieve schermen en filmpjes, en levert uiteindelijk de beste oplossing voor het probleem.

Landelijke Teambrain-wedstrijd
Met de winnende oplossing kan een team vervolgens meedoen aan de landelijke Teambrain-wedstrijd met een hoofdprijs van ¤ 5.000,-. Hiervoor moet de winnende oplossing op de website worden geplaatst in de vorm van een korte film, een fotocollage, een presentatie, een tekening of een verhaal. Bezoekers van de website stemmen vervolgens op de inzendingen. Deze stemmen neemt de jury mee bij het benoemen van de finalisten.

Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie ontwikkelde het spel dat gratis is te downloaden vanaf de website www.teambrain.nl. Via deze website is ook de professionele versie van het spel te bestellen.