Ingezonden persbericht


3Com viert dertig jaar innovatie

Blijvende focus op enterprise data networking waarbij openheid en gebruiksgemak centraal staan

Maarssen, 14 juli 2009 - 3Com Corporation (Nasdaq: COMS) bestaat dertig jaar. Drie decennia geleden richtte Ethernet-uitvinder Bob Metcalfe het bedrijf op. Het leveren van geavanceerde technologie zit bij 3Com in het bloed. Daardoor is het bedrijf in staat ook na dertig jaar nog steeds datanetwerkoplossingen te innoveren. Daarbij is de organisatie vandaag de dag nog steeds baanbrekend als het gaat om prijs-prestatieverhouding, open standaarden en gebruiksgemak van bedrijfsnetwerkoplossingen.

"Is het alweer dertig jaar geleden dat 3Com is opgericht?", vraagt Bob Metcalfe, oprichter van 3Com en nu Polaris-partner. "Computer communicatie compatibiliteit - of kort gezegd 3Com - was een behoorlijk vernieuwend idee in 1979. Personal computers waren er haast nog niet, de meeste computers waren Apple II's. En het World Wide Web liet nog tien jaar op zich wachten. Ons idee bij de oprichting was om open netwerkstandaarden te promoten en we focusten ons hiervoor op drie zaken: Ethernet, TCP/IP en UNIX. Onze klanten waren enthousiast over de standaarden en onze allereerste PC LAN-producten. We groeiden met onze producten mee volgens de 'wet van Metcalfe': V~N^2 - de waarde van een netwerk neemt kwadratisch toe met het aantal aangesloten apparaten."

"3Com is uitgegroeid tot het huidige, bloeiende bedrijf door zijn interne cultuur van innovatie die verweven is met onze diepste vezels", zegt Bob Mao, CEO van 3Com. "Het is een eer deel te mogen uitmaken van deze organisatie die zo diepgeworteld is in de netwerksector. Ik geloof dat wij beschikken over de juiste combinatie van unieke eigenschappen, strategische prioriteiten en investeringen. Hierdoor zijn wij in staat door te gaan met het creëren van oplossingen waarmee we ook in de toekomst tegemoetkomen aan de behoeften van onze klanten."

De geschiedenis van 3Com kenmerkt zich door klantgerichte technologische innovaties. Het bedrijf begon met de eerste commerciële toepassing van TCP/IP voor UNIX, daarna kwam de introductie van de eerste 'Thicknet' Ethernet Transceiver, de 3C100. Andere innovaties waren:
* de eerste Ethernet-adapterkaart ter wereld voor de pc;
* het eerste commerciële besturingssysteem ter wereld voor netwerken - Etherseries;
* het commercieel inzetten van 'Ethernet bridging', wat later 'Ethernet switching' werd;
* het gebruik van Application Specific Integrated Circuits (ASIC's) om zo de kosten en complexiteit van netwerken terug te brengen;
* de stapelbare Ethernet-hub en -switch;

* de uitvinding en het commercieel inzetten van Power-over-Ethernet (PoE);
* de uitvinding van IRF® (XRN®)-stapeltechnologie met virtueel chassis;
* commerciële toepassing van Voice-over-IP (VoIP).

"Bij 3Com zijn we meer dan ooit enthousiast over wat we onze klanten en zakelijke partners te bieden hebben", zegt Mike Ansley, Vice President EMEA bij 3Com. "Wanneer we de wereld over reizen, horen we onze klanten meer dan ooit praten over 'waar voor je geld', de roep om open standaarden en de behoefte aan een sterke, end-to-end netwerkpartner met een krachtige focus. We zijn er om aan die behoefte te voldoen."

####

Over 3Com

3Com Corporation is met een omzet van 1,3 miljard dollar een wereldwijde speler in netwerkoplossingen met een optimale prijs-prestatieverhouding. 3Com kent drie wereldwijde merken, H3C, 3Com en TippingPoint. Het H3C-enterprise-portfolio is marktleider in China. Het omvat producten voor de randen van het netwerk tot aan het datacenter. TippingPoint biedt intrusion prevention-systemen en oplossingen voor toegangscontrole. Alle 3Com-producten bieden hoge prestaties en optimale bescherming van applicaties en infrastructuren.

Kijk voor meer informatie op www.3com.nl of op www.3com.com/pressbox.



Ingezonden persbericht