Siemens

Persbericht

0907.199

Den Haag, dinsdag 14 juli 2009

Siemens introduceert nieuw platform voor inbraaksystemen

De inbraakalarmsystemen uit de Intrunet SPC-lijn van Siemens Building Technologies combineren flexibiliteit met een eenvoudig ontwerp- en installatieconcept. Installateurs en gebruikers profiteren van de gemeenschappelijke 'look & feel' bij de hardware, configuratiesoftware en bedieningsapparatuur. Hierdoor wordt de installatie en configuratie eenvoudiger en is het gebruik bijzonder intuïtief. Geavanceerde functies op het gebied van programmering, alarmmanagement en bedieningsfunctionaliteit met inbegrip van deurmonitoring zorgen ervoor dat het systeem volledig is afgestemd op de strengste beveiligingseisen.

Om te voldoen aan de eisen die klanten stellen aan de bescherming van gepleegde investeringen in beveiligingssystemen en de ondersteuning van diensten op afstand, heeft Siemens de nieuwe modulaire Intrunet SPC-lijn van controllers en randapparatuur geïntroduceerd. Dankzij het eenvoudige doch betrouwbare installatie- en onderhoudsconcept levert het nieuwe platform waardevolle ondersteuning op het gebied van systeemontwerp en -planning.

Het hart van de systemen wordt gevormd door drie controllers, de SPC4000, SPC5000 en SPC6000. Een gemeenschappelijke reeks systeemcomponenten bediendelen, uitbreidings- en communicatiemodules kan worden gecombineerd om het systeem uit te breiden, detectoren en randapparatuur van het uitgebreide Intrunet-portfolio (al dan niet draadloos) aan te sluiten of om in te spelen op nieuwe beveiligingseisen. Het SPC-compatibele, draadloze portfolio, dat is gebaseerd op SiWay een reeds bewezen techniek bij de Siemens Sintony 60 inbraakcentrale voor de particuliere sector bevat bewegingsdetectoren, een deur/raamcontact, een glasbreukdetector en veiligheidssystemen (rook- en wateroverlastdetectors), een bediendeel en een afstandsbediening. Al deze componenten worden gevoed door standaard lithiumbatterijen die gemiddeld vier jaar meegaan.

Alle SPC-systemen ondersteunen de bediening van zowel draadloze als bedrade alarmzones vanaf hetzelfde systeem. Deze universele benadering maakt de planningsfase aanzienlijk eenvoudiger, ongeacht de omvang van de toepassing. Bovendien kunnen de systemen hierdoor met de klant meegroeien en op diens veranderende eisen worden afgestemd. Tevens kan met SPC toegangsverlening worden gerealiseerd. Door de slimme integratie van deurcontrollers kunnen bij bepaalde deuren in een pand paslezers worden gemonteerd en kunnen gebruikers zichtzelf toegang verlenen door middel van een pasje of tag. De toegang kan door de gebruiker met de PC worden beheerd.

De bediening, die uiterst eenvoudig is, vindt ter plekke plaats via de bediendelen of op afstand via verschillende communicatiekanalen. De modellen in het hogere segment beschikken tevens over geïntegreerde Ethernet-functionaliteit en hebben een onboard webserver, waarmee ze zich op de markt in een unieke positie bevinden. Gebruikers en installateurs kunnen zich op de webserver aanmelden middels hun gebruikersnaam en pincode. Afhankelijk van hun rechten kunnen ze de centrale dan bedienen, testen of instellingen wijzigen. Deze authenticatieprocedure zorgt voor extra beveiliging. Het feit dat kan worden afgezien van kostbare installatiewerkzaamheden ter plekke heeft een gunstig effect op de totale eigendomskosten voor de eindgebruiker.

De installatie en configuratie van de nieuwe SPC-lijn is eenvoudig: alle panelen kunnen lokaal worden geprogrammeerd via de bediendelen, de SPC Pro PC-applicatie of met een voorgeprogrammeerde configuratie door een Fast Programmer-USB geheugenstick op de controller aan te sluiten. Menus met een eenvoudige, op mobiele telefonie gebaseerde gebruikersinterface zorgen er in combinatie met systeemsjablonen voor dat de panelen in de SPC-lijn bijzonder snel direct vanaf het bediendeel kunnen worden geprogrammeerd.

Volgens Siemens Building Technologies blijft er met dit nieuwe platform voor inbraakbeveiliging voor klanten weinig meer te wensen over. De systemen voldoen volledig aan de eisen die vandaag de dag worden gesteld aan beveiliging en functionele integratie. Tevens is er volop ruimte voor uitbreidingen en upgrades.