Provincie Noord-Holland

Extra subsidieronde herstructurering bedrijventerreinen

14-7-2009

Het programma Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik (HIRB) wordt aangepast om de effecten van de economische crisis te verlichten.

Partijen kunnen nu meer subsidie krijgen dan voorheen. In 2009 is er een totaal bedrag van ruim 6,7 miljoen beschikbaar voor het opknappen van bestaande bedrijventerreinen. Van 1 september tot 30 oktober 2009 kunnen partijen zich inschrijven.

In deze extra tender zijn de subsidiemogelijkheden eenmalig verruimd. Concreet betekent dit dat het percentage van de te subsidiëren projectkosten bij het onderdeel Fysieke verbeteringen is verhoogd van 35% naar 50%. De maximale subsidie voor dit onderdeel blijft 1,5 miljoen euro.

Ook is het subsidieplafond voor de laatste tender extra hoog, het totale bedrag van 6,7 miljoen is als volgt verdeeld:
* 6.098.400 voor onderdeel Fysieke verbeteringen
* 338.800 voor onderdeel Onderzoek

* 338.800 voor onderdeel Procesmanagement

Voorlopig laatste tender
Voor deze extra verruiming van de subsidiemogelijkheden is besloten de middelen van komende jaren naar voren te halen. Tot en met 2011 is dit daarom de laatste HIRB-tender.

De tender is geopend van 1 september tot en met vrijdag 30 oktober. Medio augustus kunt u de vernieuwde aanvraagformulieren op deze website vinden. De formulieren en overige informatie over de HIRB en het provinciale herstructureringsbeleid in het algemeen zijn verkrijgbaar via het Digitaal loket en de provinciale site over Economie.

Economische crisis
De extra subsidieronde HIRB is één van de maatregelen die de provincie heeft uitgebreid vanwege de economische crisis. De provincie wil hiermee de economie in de regio juist in deze tijden extra stimuleren. Voor het hele maatregelenpakket trekt de provincie in 2009 zon 50 miljoen uit.