Ingezonden persbericht



Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Kindermiddagen in de zomervakantie

Elke dinsdag- en donderdagmiddag 13.30 - 15.30 uur

Start 14 juli 2009

Als het mooi weer is wil iedereen naar buiten. Met al je zintuigen voel je de zomer en zie je de natuur om je heen. Ruiken, voelen, zien, horen, proeven - de zes zintuigen die de meeste mensen hebben. Dieren hebben ook andere zintuigen waarmee ze een beeld van de wereld kunnen maken. Slangen bijvoorbeeld weten, doordat ze heel nauwkeurig de warmte om hen kunnen voelen, precies waar een prooi zit. Zo ziet de slang als het ware het lijf van een muisje in gedachten.

Tijdens de zomervakantie staat elke week een andere zintuig op het programma van de kindermiddagen. Je begint met een wandeling door de belevenistuin, stukjes daarvan moet je op je blote voeten doen. Zo voel je het koele mos onder je voeten en de hete steentjes rondom de akker. Na de zintuigenwandeling krijg je een glas limonade om even bij te komen. Daarna wordt er geknutseld en worden er zintuigenproefjes gedaan. Knutselen is namelijk ook met je zintuigen spelen: als je heel goed moet kijken naar een bloem bijvoorbeeld om die na te tekenen of als je naar een vogel kijkt en bedenkt hoe die fluit en hoe je daarvan een schilderij kunt maken.

Je kunt starten op elk moment tussen 13.30 en 15.30 uur. Bij elkaar ben je een goed uur bezig met de speurtocht en het knutselen. Het programma is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Jongere kinderen kunnen helaas niet deelnemen, mits de ouders bij hen blijven om te helpen. Om mee te doen betaal je E 3,50 (entree 2,50 en 1 euro extra).

De kindermiddagen beginnen op dinsdag 14 juli en eindigen op donderdag 13 augustus.

Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet

Oldenzaalsestraat 39 - 7591 GL Denekamp

0541-35 13 25 / info@naturadocet.nl/ www.naturadocet.nl

Openingstijden

maandag - vrijdag 10-17 uur / zaterdag en zondag 11-17 uur

Entree

Volwassenen E 5

4-15 jaar E 2,50

Vakantiepas Dinkelland/Nordhorn E 1,25

Museumkaart gratis (+ 1 euro)


Noot voor redacties
Aan de redactie /