Gemeente Boxtel


Raadswerk: Strategische Visie in raadsvergadering 14 juli


Op dinsdag 14 juli om 19.30 uur vindt in de raadzaal aan de Dr. Van Helvoortstraat een extra vergadering van de gemeenteraad plaats. Deze vergadering zal voor een groot deel gewijd zijn aan de bespreking van de Strategische Visie ?Boxtel, duurzaam en dynamisch centrum in Het Groene Woud?.


Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php


Het afgelopen half jaar is, op basis van een groot aantal bijeenkomsten met Boxtelse burgers, organisaties en bedrijven gewerkt aan de opstelling van een strategische visie voor Boxtel voor de periode 2010-2020. Deze visie ligt nu ter vaststelling voor bij de gemeenteraad. De visie is te lezen in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt.


Naast de bespreking van de strategische visie zal afscheid genomen worden van voormalig griffier de heer Jouke Vis. Bekijk de agenda van de raadsvergadering van dinsdag 14 juli 2009...


Afscheid Jouke Vis

De heer Jouke Vis, sinds 2003 raadsgriffier van de gemeente Boxtel, heeft op 1 juni van dit jaar een nieuwe functie aanvaard als griffier van de gemeente Sittard-Geleen. De gemeenteraad neemt afscheid van Jouke Vis tijdens de raadsvergadering van 14 juli 2009. U bent van harte welkom om bij dit afscheid aanwezig te zijn. Na afloop van de vergadering kunt u in het restaurant van het gemeentehuis persoonlijk afscheid nemen.


De raadsvergadering begint om 19.30 uur in de raadzaal aan de Dr. Van Helvoortstraat. Op deze speciale raadsvergadering staat nog één ander punt op de agenda, te weten de vaststelling van de Strategische Visie 2010-2020 ?Boxtel, duurzaam en dynamisch centrum in het Groene Woud?. U bent uiteraard ook welkom als toehoorder bij de bespreking van deze visie door de raad.

Het is niet mogelijk een exacte tijd aan te geven waarop dit agendapunt afgerond zal zijn en overgegaan zal worden tot het afscheid van Jouke Vis. We adviseren u om tussen 20.30 en 21.00 uur aanwezig te zijn.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de griffier, mw. Veerle van den Broek, tel. 0411 655817.


Excursie naar de gemeente

Bent u vrouw en denkt u er over om politiek actief te worden? Of bent u onlangs lid geworden van een politieke partij in de gemeente Boxtel? Dan nodigen we u van harte uit om aanwezig te zijn bij een ?excursie naar gemeenteland? die georganiseerd wordt op vrijdag 17 juli van 11.00 tot 13.30 uur in het gemeentehuis van Boxtel.


De excursie is de laatste activiteit die wij organiseren in het kader van het werk van het ?Ambassadeursnetwerk Vrouwen in de politiek?. Dit netwerk, bestaand uit vrouwelijke burgemeesters, wethouders en leden van Provinciale Staten in Noord-Brabant, wil proberen om na de verkiezingen in 2010 meer vrouwen te laten deelnemen aan de politiek in de Brabantse gemeenten. Dit kan als raadslid, lid van een raadscommissie of als lid van de steunfractie van een politieke partij.


De ervaring leert dat voor sommige vrouwen de drempel om politiek actief te worden hoog is, ook al zijn ze zeer betrokken bij wat er in hun gemeente gebeurt. Veel vrouwen willen graag eerst weten wat het werk inhoudt en hoe de gemeentelijke politiek ?nu eigenlijk in elkaar zit?. Tijdens de excursie willen we, ?al wandelend? door het Boxtelse gemeentehuis, proberen daar een globaal beeld van te geven.


Het programma van de excursie op vrijdag 17 juli is als volgt:


11.00 uur: aanvang

11.00 - 11.15 uur: ontvangst door burgemeester Frank van Beers

11.15 - 11.45 uur: presentatie over de raad en de bestuurlijke structuur

11.45 - 12.45 uur: rondgang door het gemeentehuis met aandacht voor actuele besluiten en projecten

12.45 - 13.30 uur: lunch met huidige vrouwelijke raads- en commissieleden.

Interesse?

Wanneer u overweegt politiek actief te worden en deel wil nemen aan deze excursie, kunt u contact opnemen met Veerle van den Broek, raadsgriffier, (0411) 65 58 17, of via e-mail: vbr@boxtel.nl.


09-07-2009


Gemeente Boxtel


0411 - 655 911


gemeente@boxtel.nl