Lagere belkosten dankzij slim belsysteem


Goedkoper bellen op reis

AMSTERDAM, 20090715 -- Per 1 juli 2009 zijn de Nederlandse telecom operators verplicht de EU-roaming tarieven te verlagen. Terwijl de grote operators het maximum toegestane tarief vragen is het mogelijk om met een slim belsysteem tot 35% goedkoper te bellen in de EU. Buiten de EU kan de besparing zelfs oplopen tot ruim 85%.

Slim belsysteem bespaart kosten
Iedereen belt wel eens mobiel in het buitenland en weet inmiddels dat internationaal bellen duur is. Het leeuwendeel van de kosten voor bellen vanuit het buitenland wordt veroorzaakt doordat operators min of meer monopolist zijn op hun eigen netwerk. Wie eenmaal aan het 'roamen' is op een buitenlands netwerk en een gesprek wil opzetten is daardoor min of meer vogelvrij wat tarieven betreft.

Met behulp van een zogenaamd callback systeem is het mogelijk om de belkosten in het buitenland beheersbaar te houden. Dit systeem werkt als volgt; De beller kiest, zoals hij gewend is, een nummer uit het adresboek (telefoongeheugen) of toetst een nummer dat hij wil bellen in en drukt vervolgens op de groene knop/het telefoonteken. De centrale slaat het nummer dat de beller wil bellen op en breekt het gesprek af. Hierdoor worden geen kosten gemaakt voor bellen vanuit het buitenland. Vervolgens belt de centrale de beller terug en zet ondertussen een gesprek op naar het gekozen telefoonnummer. Doordat het callback systeem alle gesprekken vanuit Nederland opzet kan er tegen zeer lage kosten gebeld worden vanuit het buitenland.

Hoge kosten ondanks Eurotarief
Wie vanaf zijn of haar vakantieadres vijf minuten naar huis belt zal opkijken van de rekening: ondanks de op 1 juli verlaagde Eurotarieven zijn de kosten voor een gesprekje van vijf minuten bij de grote operators nog altijd EUR 2,55. Voor ditzelfde gesprek met gebruik van het callback systeem betaalt men slechts EUR 1,64. Dit betekent een besparing van zo'n 36%.

Buiten EU landen loopt de besparing veel sneller op. Het gesprekje uit het voorbeeld kost vanuit Marokko of Egypte bij de grootste Nederlandse operator EUR 11,25 en met het callback systeem slechts EUR 1,64, een besparing van ruim 85%.

Voor iedereen
Het callback systeem wordt door telecom operator TrendCall aangeboden in combinatie met haar TrendCall Paspoort abonnement. Dit abonnement is alleen te koop via internet op www.trendcall.nl. Met dit abonnement bespaart de gebruiker, afhankelijk van het verbruik in het buitenland, tot duizenden Euros per jaar.

Over TrendCall
TrendCall is een telecombedrijf gespecialiseerd in innovatieve oplossingen voor goedkoop mobiel internationaal bellen, mobiel dataverkeer, vast bellen en internationale belkaarten. Met name mensen die veel internationaal bellen en mensen die veel gebeld worden zijn met TrendCall goedkoper uit. De abonnementen van TrendCall kenmerken zich door een combinatie van gunstige internationale tarieven en een korte opzegtermijn.

TrendCall BV