Nieuw programma: ComfortTester


AMSTERDAM, 20090714 -- Software-ontwikkelaar de Willebois Consulting BV heeft een nieuwe applicatie uitgebracht: ComfortTester. ComfortTester is een tool waarmee geautomatiseerd testen van computerprogramma's kunnen worden uitgevoerd.

Handmatig testen is tijdverslindend en kan nogal ééntoning zijn en kost een flinke investering in personeelskosten. Het grootste nadeel is, dat beperkingen in tijd het vaak onmogelijk maken om alles goed door te testen voordat de software wordt opgeleverd. Dit verklaart ook hoe het kan, dat software ernstige niet ontdekte fouten kan bevatten.

Geautomatiseerd testen met ComfortTester adresseert deze problemen door het testproces sterk te versnellen. Met ComfortTester kan men macro's uitvoeren, waarmee wordt
gesimuleerd dat een gebruiker toetsen op het toetsenbord aanslaat en de muis gebruikt - alleen doet ComfortTester dit veel sneller dan een mens. Bij het uitvoeren van de macro scripts die met ComfortTester gecreërd kunnen worden, worden toetsaanslagen en muisklikken gesimuleerd, zodat alle functionaliteit binnen de software getest kan worden. De macro's kunnen worden uitgevoerd bij elke keer dat er software testgereed is.

ComfortTester kan worden gedownload via www.willebois.nl en kan vervolgens 7 dagen gratis worden gebruikt.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de Willebois Consulting BV, afdeling Software Development, dhr. M. van der Does, mvddoes@willebois.nl .





Ingezonden persbericht