Boskoop eerste gemeente die AutiTalent dossiers laat digitaliseren


Almere, 20090714 -- AutiTalent is een organisatie die mensen met autisme inzet bij projecten rondom het digitaliseren van dossiers. Bij zes organisaties is AutiTalent al aan de slag. Boskoop is de eerste gemeente die AutiTalent inzet om haar dossiers te digitaliseren. Sinds juni dit jaar zijn twee medewerkers van AutiTalent, Else en Wim Jan, ingezet om dossiers te digitaliseren.

`AutiTalenten'
AutiTalent heeft tot doel om mensen met autisme aan een volwaardige, betaalde baan te helpen'. Kenmerkend voor mensen met autisme is hun oog voor detail. Ze werken graag volgens vaste procedures en zijn gemotiveerd en deskundig in hun werk. Paul Vermeer, oprichter van AutiTalent, spreekt dan ook niet van werknemers maar van `AutiTalenten'. Paul: `mensen met autisme hebben over het algemeen een iets langere inwerkperiode nodig, maar daarna presteren zij op gelijkwaardig niveau met andere medewerkers. Onze opdrachtgevers geven aan erg tevreden te zijn met het werk dat onze `AutiTalenten' leveren. De gemeente Boskoop is de eerste gemeente in Nederland waar we aan de slag zijn.'

Maatschappelijke betrokkenheid
Veel organisaties zoeken nog naar een manier om invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Doordat organisaties mensen met autisme digitaliseringwerkzaamheden laten uitvoeren, krijgen zij de kans om volwaardig deel uit te maken van de maatschappij. Het gevoel van voldoening is er zowel voor de organisatie als voor de werknemer. Door met AutiTalent in zee te gaan, geeft de organisatie concreet invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat een inwoner van Boskoop een volwaardige betaalde baan heeft.
De gemeente Boskoop vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Hierin geven zij dan ook graag zelf het voorbeeld door gebruik te maken van de inzet van Else en Wim Jan.
`Bij de gemeente Boskoop merken we heel duidelijk de maatschappelijke betrokkenheid en dat zorgt voor een prettige samenwerking', aldus Paul Vermeer. We hopen dat meer gemeentes de stap nemen om onze mensen in te zetten voor het digitaliseren van hun dossiers.'

Meer informatie?
Op www.autitalent.nl is meer informatie te vinden over AutiTalent. Ook kunnen mensen met autisme of geĂŻnteresseerde opdrachtgevers zich op deze site aanmelden.





Ingezonden persbericht