Www.malerweg.de: de Nederlandse versie is online


PIRNA, 20090714 -- De Malerweg, de weg van de schilders, is een van de meest tot de verbeelding sprekende wandelroutes van Duitsland en ligt ten zuidoosten van Dresden. Om Nederlandse bezoekers online de weg te wijzen en tips te geven over de uitkijkpunten, bezienswaardigheden, overnachtingsmogelijkheden en restaurantjes onderweg is de website malerweg.de nu ook in het Nederlands beschikbaar.

Al twee eeuwen lang worden reizigers aangetrokken door het imposante landschap van de Sächsische Schweiz, dat ligt tussen Dresden en de Tsjechische grens, met zijn bizarre en steile rotspartijen, diepe ravijnen en imposante tafelbergen met adembenemende uitzichten. De majestueuze tafelbergen, die vanuit de Saksische hoofdstad Dresden bij helder weer zichtbaar zijn, oefenen al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht uit. In de voetsporen van de eerste avonturiers volgden beroemde schilders uit de Romantiek, zoals Caspar David Friedrich, Carl Gustav Carus en Ludwig Richter. Iedereen volgde een en dezelfde route, die later onder de naam 'Malerweg' beroemd werd.

Een historische weg in een nieuw jasje

In juni 2006 werd de Malerweg nieuw leven ingeblazen. De totale lengte van de route bedraagt 112 km. Zo´n 68 km verloopt op de rechteroever van de Elbe en ligt grotendeels in het Nationale Park Sächsische Schweiz. Het wandelpad voert door ravijnen en langs loodrechte rotswanden, over soms erge steile en smalle trapjes, van uitzichtpunt naar uitzichtpunt. De route op de linker Elbeoever wordt gekenmerkt door een vlak en open landschap. Hiervandaan heeft u een prachtige panoramablik op de tafelbergen, zoals de Papstein en de Pfaffenstein, gelegen aan de overkant van de rivier.

Uitverkozen tot de mooiste wandelroute

Al een jaar na de heropening werd de wandelroute door een gerenommeerd Duits wandeltijdschrift tot 'Schönster Wanderweg Deutschlands' uitverkozen. Van de wandelaars zelf kreeg hij het predicaat `meest geliefde wandelroute van Duitsland'.

www.malerweg.de: een handig hulpmiddel bij de reisvoorbereiding
De website bevat alles wat u over de Malerweg moet weten. Met de individuele routeplanner kan de reiziger een aan zijn eigen behoefte aangepaste route uitwerken en printen. Hier vindt u de bustijden, de openingstijden van de bezienswaardigheden en nog veel meer.





Ingezonden persbericht