Gemeente Zoetermeer

Deel twee docusoap âGewoon gelukkig in Zoetermeerâ bij Omroep West

Deel twee van de docusoap âGewoon gelukking in Zoetermeerâ is dinsdag 14 juli te zien op omroep West. Het tweede deel van de zesdelige serie heeft als titel âOpenbaar groen in Noordhove Seghwaertâ.

Â

De docusoap is gemaakt door de bekende documentairemaker Frans Bromet in opdracht van de gemeenteraad. Vanaf dinsdag 7 juli zendt omroep West zes weken lang, om 17.25 uur en daarna tot de volgende dag 17.00 uur ieder uur, een nieuw deel van de docusoap uit. Na de vakantie wordt de hele serie nog een keer uitgezonden door ZoetermeerFM die de uitzending verder uitbreidt met een studiodiscussie met verschillende gasten.

Â

De docusoap is gemaakt naar aanleiding van een motie van de Zoetermeerse gemeenteraad. Met de motie kreeg het college de opdracht om een soap te maken die bewoners en politiek dichter bij elkaar brengt. Voor het maken van de serie is documentairemaker Frans Bromet benaderd. Hij heeft al eerder een aantal filmpjes voor de wijk Oosterheem in Zoetermeer gemaakt. Bromet liep drie maanden lang met zijn camera rond in Zoetermeer en sprak vele bewoners. In alles zes de wijken werd een thema gevonden waaruit een beeld komt hoe bewoners, ambtenaren, raadsleden en het college van burgemeester en wethouders met elkaar omgaan.

Â

De volgende afleveringen gaan over: (3) jongeren in Rokkeveen; (4) Duurzaamheid in Oosterheem; (5) Stadsforum in het Centrum; (6) WAS (Wijk en agent Samen) kracht in Buytenwegh de Leyens.