Ministerie van Defensie

Overdracht Contingentscommando Afghanistan

14 juli 2009, 9.25 uur

Commandeur Snoeks (l) heeft de vlag van het commando overgedragen aan brigadegeneraal Grootendorst. - Foto: ministerie van Defensie Een nieuwe lichting heeft het Nederlandse Contingentscommando (ContCo) in Afghanistan overgenomen. Commandeur Jelle Snoeks droeg gisteren het commando over aan zijn marinecollega brigadegeneraal Peter Grootendorst. Hij deed dit tijdens een ceremonie op Kandahar Airfield.

ContCo verzorgt onder andere de informatieverstrekking vanuit het missiegebied naar Nederland. Ook bewaakt ze dat de Nederlandse troepen binnen het bestaande mandaat handelen. Tenslotte vormt het commando `de oren en de ogen' van de Commandant der Strijdkrachten (CDS).

Bijdrage aan veiligheid en leefbaarheid

Grootendorst kijkt uit naar de komende periode als Commandant ContCo. - Foto: ministerie van Defensie

Commandeur Snoeks sprak zijn waardering uit voor de professionaliteit, inzet en betrokkenheid van het Nederlandse ISAF-personeel: "Ik kijk met bijzonder veel plezier en voldoening terug op deze uitzending." Hij noemde de geboekte resultaten waarmee een grote bijdrage is geleverd aan de veiligheid en leefbaarheid in Afghanistan, zoals de aanleg van verharde wegen, beschikbaarheid van water en elektriciteit en de professionalisering van het Afghaanse leger en de politie.

Professioneel optreden Brigadegeneraal Grootendorst zei uit te kijken naar de komende periode als commandant van het Contingentscommando: "Nederland heeft internationaal een zeer goede naam opgebouwd en dat is te danken aan de inzet en het professionele optreden van jullie en jullie voorgangers."