Sdu Uitgevers versnelt in online uitgeven

14/07/2009 09:07

SDU Uitgevers b.v.

Sdu Uitgevers tekent een overeenkomst met COLT voor de inrichting van een geheel nieuw datacentrum. Dit is voor Sdu een belangrijke stap om de verwachte verdere groei van haar online uitgeven te kunnen realiseren en haar klanten onbeperkt en veilig toegang te kunnen blijven verschaffen tot haar uitgaven.

Den Haag, 14 juli 2009

Sdu Uitgevers , een grote multimediale uitgever van vakinformatie, ziet haar omzet op het gebied van online publicaties de laatste jaren aanzienlijk stijgen. De verwachting is dat binnen enkele jaren zelfs meer dan de helft van de omzet uit online uitgaven en diensten wordt gerealiseerd. Met name het aantal dienstverleningscontracten op online gebied voor de overheid neemt sterk toe.

Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat het datacentrum van Sdu Uitgevers in de huidige vorm uit haar jasje groeit. Met COLT, Europese marktleider in zakelijke communicatie , is daarom een overeenkomst gesloten om het gehele datacentrum over te nemen en ingrijpend te vernieuwen. Met een dergelijk nieuw professioneel datacentrum kan Sdu Uitgevers niet alleen sneller nieuwe uitgaven op de markt brengen, deze blijven vernieuwen en aanpassen naar de wensen van haar klanten, maar zal ook de continuïteit van deze dienstverlening gewaarborgd blijven. Tenslotte is door de schaalbaarheid van de gekozen technische oplossingen verdere groei van Sdu's online business eenvoudig te faciliteren.

Deze overeenkomst, welke naast de bouw en inrichting van het datacentrum ook het beheer van alle systemen omvat, heeft een looptijd van 5 jaar en een contractwaarde van in totaal 10 mln. Euro. Vanaf medio juli start een omvangrijk transitie project, dat naar verwachting eind 2009 afgerond zal zijn. Enkele betrokken medewerkers gaan ook over naar COLT.

Jos van Leeuwen, directeur Operations Sdu Uitgevers, "Deze outsourcing van activiteiten past logisch in de ontwikkeling van Sdu Uitgevers. Na aanvankelijk alle activiteiten rondom online uitgeven in eigen beheer te hebben gedaan, komen we nu in de fase dat de omvang en complexiteit van de techniek en het beheer hiervan niet langer past binnen ons eigen datacentrum en we voor de keuze stonden zelf fors te investeren in onze serverruimte of uit te besteden. Het is het laatste geworden, vanuit de overtuiging dat de activiteiten van ons datacentrum weliswaar heel belangrijk zijn voor een goede bedrijfsvoering, maar niet onze core business en daarom beter aan een gespecialiseerde partij kan worden overgelaten. COLT kwam hierbij, na een zorgvuldige selectie, als beste kandidaat uit de bus. Na de bouw en inrichting van het nieuwe datacentrum door COLT zullen we met een gezamenlijk projectteam al onze systemen hier naar toe over zetten. Voor onze klanten zal deze transitie onopgemerkt blijven, zij zullen net als voorheen zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag toegang hebben tot de producten van Sdu Uitgevers."

Over Sdu Uitgevers

Als multimediale uitgever van vakinformatie voorziet Sdu Uitgevers zijn klanten dagelijks van onmisbare beroepsspecifieke informatie. Dit doen zij op ieder gewenst moment en in iedere gewenste vorm, zoals kranten, tijdschriften, boeken of seminars. Haar klanten kiezen steeds vaker voor online informatiebronnen, al dan niet in combinatie met de bekende printuitgaven.

Dagelijks worden de producten gebruikt door professionals die werkzaam zijn in de bouwsector, bij de overheid, in de juridische wereld of bij andere onderdelen van het bedrijfsleven. Met meer dan 3.000 verschillende publicaties per jaar blijft Sdu Uitgevers zichzelf en de dienstverlening aan zijn klanten continu verbeteren. Meer informatie over Sdu Uitgevers kunt u vinden op www.sdu.nl.

Over COLT

COLT is een toonaangevende Europese aanbieder van zakelijke telecommunicatie diensten. COLT is gespecialiseerd in het leveren van data, spraak and managed services aan grote bedrijven, de middenzakelijke markt en wholesale klanten. COLT heeft in 13 landen een netwerk van 25.000 km, inclusief metropolitan area netwerken in 34 grote Europese steden met directe glasvezel verbindingen naar 15.000 gebouwen en 18 COLT datacentra. COLT Telecom Group S.A. staat genoteerd op de London Stock Exchange (COLT). Meer informatie over COLT en haar diensten kunt u vinden op www.COLT.net.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.sdu.nl