Lancering Grayse: flexibel netwerk van ervaren sourcingsprofessionals

14/07/2009 10:10

Kirkman Company

Kirkman Company lanceert in de aanloop naar haar tienjarig bestaan een nieuw concept: Grayse. Grayse is het antwoord op een groeiende vraag in de markt.

Cas van Arendonk, managing partner bij Kirkman Company en verantwoordelijk voor Grayse legt uit: "Op dit moment zijn veel van onze opdrachtgevers bezig met manieren om kosten te flexibiliseren en de omzet te vergroten. Daarbij passeren thema's als inkoopoptimalisatie, outsourcing, shared services, afstoten of verkopen van onderdelen en slim samenwerken met andere partijen allemaal de revue. Bij dergelijke onderwerpen is het handig om op een flexibele manier gebruik te maken van de ervaring van mensen die eerder voor dergelijke keuzes stonden. Dat zijn mensen die soms niet meer fulltime willen werken, maar wel een schat aan ervaring meebrengen."

Grayse is een uniek netwerk van aan Kirkman Company geassocieerde professionals met ruime ervaring op het gebied van Strategic Sourcing. De Graysers zijn mensen met een gevoel voor de praktijk en met een indrukwekkend trackrecord van meer dan 15 jaar ervaring met sourcingstrajecten met een ambitie om deze ervaring te delen. Van Arendonk: "De professionals zijn creatief en scherpzinnig van geest en verbinden zich aan één of meer van de practices binnen Kirkman Company. Graysers kunnen schaken op niveau. De ervaring die zij hebben voegt veel toe aan de bedrijfsvoering van organisaties en behoedt hen voor valkuilen." Een bijkomend voordeel is dat mensen die verbonden zijn aan Grayse ook na hun pensionering gewoon actief kunnen blijven, waardoor hun ervaring niet verloren gaat.

Grayse is bovendien een interessante aanvulling op het dienstenaanbod van Kirkman Company. Van Arendonk: "Het combineert ervaringswijsheid van Graysers met de eigenzinnige denk- en executiekracht op het gebied van Strategic Sourcing van de consultants van Kirkman Company."

Over Kirkman Company

Kirkman Company is marktleider op het gebied van Strategic Sourcing in Nederland. De onafhankelijke management adviesorganisatie helpt organisaties om de juiste balans te vinden tussen welke activiteiten zelf te doen (make), uit te besteden (buy) of te organiseren in andere samenwerkingsverbanden zoals allianties, fusies en overnames (ally).

Kirkman Company werkt samen met Nyenrode Business Universiteit in het Thought Leadership Program Strategic Sourcing. Het onderzoeksprogramma stimuleert de kennisontwikkeling op het vakgebied door een nauwe samenwerking tussen bedrijfleven, overheid en wetenschappelijk onderzoek op een wereldwijde schaal.

Kirkman Company werkt voor vooruitstrevende organisaties in de sectoren Handel & Industrie, Overheid & Not-for-profit en Financieel Zakelijke Dienstverlening. De sourcingsvraagstukken spelen vaak voor een organisatie in zijn geheel of gaan soms over specifieke onderwerpen, zoals HR, Operations, IT, Legal?, Communication, Marketing?, Procurement en Facilities.

Bij Kirkman Company werken zestig medewerkers vanuit kantoren in Baarn (Nederland) en Londen (UK). Verder is Kirkman Company official sponsor van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (Nieuwegein, Nederland) en de Internationale Hockey Federatie (Lausanne, Zwitserland).

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.grayse.org