Audax

Voorzitter Hoofddirectie verlaat Audax

Dinsdag 14 Juli, 2009

Audax Management Team zorgt voor de continuïteit in het beleid. Aandeelhouder en Raad van Commissarissen van Audax hebben, tijdens een bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders, en nadat de Ondernemingsraad van Audax daarover een positief advies heeft gegeven, besloten om afscheid van Carel Bikkers (voorzitter hoofddirectie) te nemen.

Er is tussen partijen een zodanige verwijdering ontstaan over het gevoerde en te voeren beleid dat een afscheid noodzakelijk werd. Carel Bikkers volgde in september 2001 Audax oprichter Jacques de Leeuw op als voorzitter van de hoofddirectie van Audax.

Het Audax Management Team (AMT), bestaande uit een vijfkoppig directieteam, zorgt in samenwerking met de Raad van Commissarissen voor de continuïteit in het beleid. Het AMT bestaat uit: Roland van Geest, als Hoofddirecteur Retail en Uitgeverijen verantwoordelijk voor alle consumentgerichte activiteiten van Audax; Peter Brouwer, als Hoofddirecteur Groothandels verantwoordelijk voor alle groothandels activiteiten van Audax; Peter Nugter, als Directeur Logistiek verantwoordelijk voor alle integrale logistieke activiteiten van Audax; Patrick Jansen, als Directeur Algemene Zaken verantwoordelijk voor de stafdiensten van Audax. Ter opvolging van de vertrokken financiële man Peter van Dongen zal op korte termijn een Directeur Financiën worden benoemd.

De strategie van Audax is gericht op het behoud van haar zelfstandigheid en het verzekeren van haar continuïteit, met name door het marktaandeel op haar markten uit te breiden en te zorgen voor een voldoende rendement. Hierin slaagt zij door steeds weer alert te reageren op actualiteiten en een omgeving te creeëren waarin haar medewerkers de ruimte krijgen om hun creativiteit en inzet tot toegevoegde waarde voor het bedrijf te maken.

Het familiebedrijf Audax is een veelzijdige organisatie die zich in de breedste zin van het woord bezighoudt met het uitgeven, verspreiden en retailen van media- en aanverwante producten. Vanuit het Audax-complex in Gilze worden wekelijks circa 3 miljoen exemplaren tijdschriften, Nederlandse en buitenlandse kranten, boeken en kantoorartikelen verzonden.