Politie Utrecht

Persbericht Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 14-07-2009

Ernstig gewond

LEUSDEN- Op zaterdag 4 juli raakte een man ernstig gewond.

Omstreeks 03.30 uur fietste een 42-jarige man over de Asschatterweg. Hij fietse hier met een vrouw. De man hoorde dat een drietal jongens in een Volkwagen Golf vervelende dingen zei tegen de vrouw met wie hij fietste. De man reageerde hierop verbaal richting de jongens. De man fietste toen vervolgens door en kreeg niet veel later vermoedelijk een steen tegen zijn gezicht en kwam ten val. De man liep hierdoor enstige verwondingen op waar onder een gebroken onder en bovenkaak, een breuk van beide jukbeenderen en een gebroken nek. Er werd door omstanders een ambulance gebeld welke het slachtoffer vervoerde naar het ziekenhuis.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.

Bromfietser onderuit

AMERSFOORT- Op maandag viel een man met zijn snofiets.

Omstreeks 20.00 uur viel een 49-jarige man met zijn snorfiets op de Groningerstraat. De man had letsel aan zijn hoofd en ribben en werd vervoerd naar het ziekenhuis.Agenten roken een sterk alcohollucht en van hem is bloed afgenomen om te kunnen bepalen of de man inderdaad te veel gedronken had.

Brandstichtertjes

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werden twee brandstichtertjes aangehouden.

Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie de melding dat er brand was gesticht bij een portier van een flat aan De Gekroonde El. De kleine brand werd geblust en de twee jongens van zeven jaar uit Amersfoort werden in de omgeving aangetroffen. Zij waren erg geschrokken en zij zullen de schade moeten vergoeden.