Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 14-07-2009

Autokraker

HOUTEN Dankzij de melding van een getuige hielden agenten in de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 juli een vermoedelijke autokraker aan.

Rond 02.30 uur zag een getuige dat een man zijn auto op de hoek van de Schildmos parkeerde, uitstapte en met een zaklantaarn in geparkeerde autos scheen. De getuige belde 112 en gaf een signalement van de verdachte en het kenteken van de auto door. De eigenaar van de auto bleek geen onbekende van de politie te zijn.

Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Bij een onderzoek in de wijk, troffen zij de verdachte en zijn auto op de Pronkmos aan. In de auto lag inbrekersgereedschap en de agenten troffen twee losse inbouwnavigatiesystemen in het voertuig aan. Daarop hielden zij de verdachte, een 23-jarige man uit Gouda, aan. Hoewel de navigatiesystemen vermoedelijk uit autos zijn gestolen, zagen de agenten geen opengebroken autos in de omgeving staan. Het inbrekersgereedschap en de navigatiesystemen zijn in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.