Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 14-07-2009

Boer komt om

LOENERSLOOT Een boer is op maandag 13 juli overleden nadat hij door een stier was aangevallen.

Rond 09.45 uur kreeg de politie de melding van een reanimatie van een man in een weiland aan de Binnenweg. De man zou door een stier zijn aangevallen. Agenten gingen met spoed ter plaatse en arriveerden tegelijk met een tweede ambulance. Daar bleek dat de stier nog tussen de koeien in het weiland stond en het dier zo agressief naar mensen was, dat de eerste ambulancebroeders geen hulp aan het slachtoffer konden verlenen, maar een veilig heenkomen in hun ambulance moesten zoeken. Een familielid had een trekker bij het slachtoffer geplaatst om hem voor de stier te beschermen, terwijl een ander familielid het slachtoffer reanimeerde.

Agenten en ambulancebroeders liepen vervolgens naar het slachtoffer, maar werden aangevallen door de stier. Een agent zag zich genoodzaakt op de kop van de stier te schieten, dat doodde de stier niet, maar hij brak wel zijn aanval af. Door het aanzetten van zwaailicht en sirene gingen de koeien en de stier er vervolgens vandoor. Daarop kon hulp aan het slachtoffer worden verleend en kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. Dat mocht echter niet meer baten. Het slachtoffer, een 79-jarige man uit Loenersloot, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Een familielid slaagde erin de kudde met de stier naar een ander weiland te geleiden.

Inbreker aangehouden

WOERDEN Bewoners betrapten in de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 juli een inbreker en hielden hem aan.

Rond 02.00 uur werd een bewoner van een woning aan de Singel wakker van gerommel beneden in de woning. Hij liep naar beneden om poolshoogte te nemen en zag iemand door de woning lopen. Hij pakte de inbreker beet, maar die probeerde los te komen, waarbij beiden ten val kwamen. De inbreker beet de bewoner in zijn hand, maar hij wist desondanks de verdachte in een nekklem te nemen. De inmiddels ook wakker geworden bewoonster, belde 112. De bewoner en zijn zoon hielden in afwachting van de komst van de agenten, de verdachte onder controle.

De verdachte, een 30-jarige man uit Nieuwegein, werd even later aan de agenten overgedragen. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is daar voor nader onderzoek ingesloten. Bij de woning stond een fiets, die kennelijk van de verdachte was. Deze is in beslag genomen. De verdachte had nog geen kans gezien iets te stelen. De bewoner liep letsel aan zijn hoofd en hand op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan.

Ruit vernield

WOERDEN Agenten hielden op maandagavond 13 juli een man aan voor vernieling van een ruit.

Rond 22.55 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Molenvlietbrink een ruit van een woning had vernield en dat hij er op de fiets vandoor was gegaan. Agenten keken aan de hand van het signalement naar de verdachte uit en zagen hem op de Molenvlietbaan fietsen. Hij weigerde te stoppen, maar hem werd de pas afgesneden en de verdachte, een 29-jarige man uit Ede, werd aangehouden.

Agenten spraken met getuigen. Zij verklaarden dat de verdachte woorden had gehad met een bewoner aan de Molenvlietbrink en daar vervolgens een ruit van een flatportiek had vernield. De verdachte was zwaar onder invloed van alcohol. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Bekeurd voor drinken alcohol op straat

MAARSSEN Tegen zes personen, leeftijd variërend tussen de 21 en 25 jaar en afkomstig uit Maarssen, Utrecht en Amsterdam is proces-verbaal opgemaakt voor het drinken van alcohol op straat.

De zes werden maandagavond 13 juli betrapt op de JongerenOphoudPlaats(JOP) in de wijk Valkenkamp. Bij de politie komen de laatste tijd veelvuldig klachten betreffende overlast op deze hangplek. Volgens de klachten zouden de personen zich op die plek luidruchtig gedragen(schreeuwen), alcohol drinken, voorbijgangers lastig vallen en lege blikjes op straat en in de struiken gooien.

De politie blijft de komende tijd deze plek vaker controleren om zo de overlast terug te dringen. Bij constatering van strafbare feiten wordt direct een bekeuring uitgedeeld.