Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 14-07-2009

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 juli een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Rond 02.25 uur kreeg de politie de melding dat een man een fiets had weggenomen vanaf de Voorstraat. De verdachte had eerst een railing bij een bedrijf vernield. Hierdoor kon hij de fiets meenemen. Agenten zagen kans de 43-jarige dief uit Utrecht aan te houden. Op het bureau bleek dat de man als verpleger in het politiesysteem stond. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Onder invloed

UTRECHT De politie heeft maandag 13 juli om 15.45 uur een automobilist aangehouden voor rijden onder invloed.

Agenten kregen een melding dat een man op de Vleutenseweg onwel was geworden in zijn auto. Toevallig passerende brandweermannen verleenden eerste hulp aan de 36-jarige man uit Arnhem. De man verklaarde dat hij een feestje had gehad in Arnhem en dat het hem uiteindelijk beter leek om te stoppen. Al snel werd duidelijk dat de man te veel had gedronken en hij werd aangehouden. Aan het bureau blies de man 1155 ug/l. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Vrouwen mishandeld

UTRECHT In het park aan de Mariaplaats werden maandagmiddag twee vrouwen mishandeld. De verdachte werd aangehouden.

Twee vrouwen van 25 jaar uit Utrecht en Amersfoort liepen maandag omstreeks 16.40 uur ter hoogte van het park aan de Mariaplaats. Het tweetal werd lastig gevallen door een onbekende man. De man zat aan het haar en gezicht van de vrouw uit Utrecht. Toen de vrouw hier iets van zei, liep hij naar haar 25-jarige vriendin uit Amersfoort en sloeg haar zonder enige aanleiding in haar gezicht.

Hierop rende hij werd in de richting van de Mariastraat. Agenten zochten in de omgeving en troffen op de Neude de 33-jarige verdachte uit Utrecht aan. Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aangehouden met neppistolen

VLEUTEN Op de Sporesingel heeft de politie drie jongens aangehouden omdat zij in het bezit waren van balletjespistolen.

Door een getuige werd omstreeks 16.05 uur naar de politie gebeld omdat hij had gezien dat drie jongens mogelijk in het bezit waren van pistolen. De politie ging op onderzoek uit en trof het drietal op De Sporesingel aan. Twee van de drie jongens hadden een neppistool (balletjespistool) op zak. De pistolen werden in beslag genomen. De jongens 14, 15 en 17 jaar allen uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.