Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 14-07-2009

Staaldraad

DOORN- Op maandag werden vier jongens aangehouden nadat ze een staaldraad over de weg hadden gespannen.

Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie de melding dat een fietser was gevallen op het Kombos. Agenten gingen direct ter plaatse een troffen een 57-jarige man man uit Doorn aan. Hij verklaarde dat hij aan het fietsen was over het Kombos en plotseling werd gelanceerd en ten val kwam. Bleek dat een staaldraad over het fietspad was gespannen en hij hierdoor was gevallen.De man kon vier jongens in de omgeving tegenhouden. De politie werd gewaarschuwd en de vier jongeren in de leeftijd van 13 tot 15 jaar uit Doorn en Driebergen werden aangehouden.

De man liep alleen enkele striemen op aan zijn armen en zijn gloednieuwe fiets raakte beschadigd. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

LEERSUM- Op maandag raakten vier autos betrokken bij een aanrijding.

Omstreeks 16.50 uur reden vier autos achter elkaar over de Maarsbergseweg. Door nog onduidelijk reden botsten de vier autos, waar onder een taxibusje, of elkaar. Een 39-jarige automobilist uit Dieren liep een open been breuk op. Een 51-jarige automobilist uit Maarn zat vast in zijn auto en moest er door de brandweer worden uitgehaald. Een 71-jarige man uit Amersfoort werd, naast het 39-jarige en 51-jarige slachtoffer, vervoerd naar het ziekenhuis. De weg kon door takelwerkzaamheden een klein half uur niet gebruikt worden.