Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 juli 2009

Tractorbestuurder raakt gewond tijdens aanrijding

Geesteren

Een 44-jarige tractorbestuurder uit Geesteren raakte maandag 13 juli gewond, toen hij werd aangereden door een personenauto.

Maandagavond 13 juli omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Vriezenveenseweg in Geesteren. Bleek dat een 69-jarige automobilist uit Westerhaar-Vriezenveensewijk, op de Vriezenveenseweg in Geesteren reed. De automobilist zag een voor hem rijdende tractor over het hoofd en botste tegen de tractor op. Door de aanrijding sloeg de tractor om en kwam op de zij in de berm terecht. De tractorbestuurder, een 44-jarige man uit Geesteren, raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (2009009978)

Pizzakoerier overvallen van zijn portemonnee en GSM Enschede
Een 26-jarige pizzakoerier uit Enschede werd maandag 13 juli omstreeks 23.30 uur overvallen op de Knalhutteweg in Enschede. Omstreeks 23.30 uur moest de man pizza's afleveren op het afgesproken adres. Uit de bosjes kwam een onbekende man te voorschijn en bedreigde de man met een vuurwapen. De 26-jarige moest zijn portemonnee en telefoon afgeven. Een tweede overvaller kwam er ook bij. Na het afgeven van zijn portemonnee en telefoon mocht de 26-jarige wegrijden. Een van de daders is ongeveer 1,60 meter groot, hij had een normaal postuur, droeg een zwarte broek en een zwarte jas/trui met capuchon. (2009009975)

Man aangehouden na vernielen ruit Enschede
Een 18-jarige man uit Enschede werd maandagmiddag 13 juli aangehouden, omdat hij een ruit had vernield van een woning aan de Deurningerstraat in Enschede. Getuigen zagen dit gebeuren en schakelde direct de politie in. De politie kon de man aanhouden. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009009717)

Ondanks verbod toch in horecagelegenheid Enschede
De politie heeft gisteren 13 juli een 22-jarige Enschedeër aangehouden, omdat hij ondanks een rode kaart toch in een horecagelegenheid aan de Beltstraat in Enschede aanwezig was. De rode kaart houdt een horecaverbod voor de duur van een jaar in. In totaal zijn 78 Enschedese horecagelegenheden hierbij aangesloten. (2009009921)

Duo aangehouden voor diefstal uit auto Almelo
Twee Almelose mannen in de leeftijd van 19 en 34 jaar zijn maandag 13 juli aangehouden, omdat zij verdacht worden van diefstal uit een personenauto.

Rond 23.15 uur kreeg de politie melding van een getuige dat twee mannen zich verdacht opstelden bij geparkeerde auto's. Ze schenen met een zaklamp bij de auto's naar binnen. De politie zag het duo lopen op de Schalderoi in Almelo. Een van de mannen was in het bezit van waardepapieren, die niet op zijn naam stonden. Deze bleken afkomstig te zijn uit een auto waar eerder, tussen zondagavond 12 juli en maandagmorgen 13 juli aan de Noorderes in Almelo, was ingebroken. Uit de auto waren diverse goederen gestolen, o.a. portefeuille, autopapieren, los geld, zonnebril, cd's en autopapieren. De politie heeft contact opgenomen met de auto-eigenaar. Beide mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. (2009009969)

tel.: 053-4555588

---- --