Gemeente Elburg


Actie `Mooi voor Mantelzorg'

" De gemeente Elburg en het Lokaal Steunpunt Mantelzorg van stichting WIEL geven in de periode juni - augustus 2009 extra aandacht aan mantelzorgers. Dit jaar onder meer door de actie `Mooi voor Mantelzorg'.

Veel mantelzorgers vinden de hulp die ze verlenen vanzelfsprekend. Ze zijn ouders van een gehandicapt kind, zoon van iemand met een chronische ziekte, dochter van ouders die zich steeds moeilijker zelf kunnen redden. Ze herkennen zich niet altijd in de term `mantelzorger', maar zijn het wel.

Langdurig voor een ander zorgen kan alleen als je ook goed voor jezelf zorgt. Mantelzorgers zijn zich daarvan vaak niet bewust.

De stichting WIEL en de gemeente Elburg willen aan mantelzorgers, mensen die langdurig voor een naaste zorgen, bijvoorbeeld een partner, vader of moeder of kind, een blijk van waardering aanbieden. Mantelzorgers kunnen een keuze maken uit één van de mogelijkheden, genoemd op de `Mooi voor Mantelzorg - actiekaart'. Deze is verkrijgbaar bij zorginstellingen, (para) medische praktijken, bibliotheken, gemeenschapscentra, verenigingen, levensbeschouwelijke instellingen, kerken, deelnemende winkeliers en uiteraard Stichting WIEL. Informatie over de `Mooi voor Mantelzorg-actie' is verkrijgbaar bij de mantelzorg consulenten van stichting WIEL, telefoon 681212.

Voor de gemeente Elburg en het Steunpunt Mantelzorg is het belangrijk om mantelzorgers te kennen. Dat geeft de mogelijkheid om het gemeentelijk mantelzorgbeleid goed neer te zetten en de juiste ondersteuning te ontwikkelen en aan te bieden.

De mantelzorgconsulenten van stichting WIEL willen graag meer mantelzorgers ontmoeten om ze een luisterend oor te bieden en te vertellen over de mogelijkheden die er zijn om hen te ondersteunen. "

Wilt u een mantelzorger een blijk van waardering doen toekomen dan kan dat nog tot 1 september 2009!

laatst gewijzigd: 14-07-2009