Gemeente Etten-Leur

Bewonersenquete Schoenmakershoek over afvalinzameling

Gemeente vraagt bewoners Schoenmakershoek naar hun mening over gescheiden afvalinzameling


De gemeente Etten-Leur heeft aan de bewoners van ongeveer 460 woningen in de wijk Schoenmakershoek een vragenlijst toegezonden, om hun mening te vernemen over de thans lopende proef met de gescheiden inzameling van huishoudelijk afval. De gemeente vraagt in een begeleidende brief de wijkbewoners om het enquêteformulier in te vullen en zo snel mogelijk terug te sturen, zodat er tussentijds informatie van de "ervaringsdeskundigen" beschikbaar komt over de nieuwe inzamelmethode.

Sinds 16 maart jl. wordt in de jongste woonwijk Schoenmakershoek bij wijze van proef het huishoudelijk afval ingezameld met drie aparte containers. De proef wordt uitgevoerd om ervaring op te doen met de nieuwe manier van afvalinzamelen. Mede op basis van de opgedane ervaringen zal de gemeenteraad in de eerste helft van 2010 een besluit nemen over de wijze waarop de afvalinzameling in de daarop volgende jaren gebeurt.

Nu de proef zo'n vier maanden aan de gang is, houdt de gemeente de tussentijdse meningspeiling, om een eerste inzicht te krijgen hoe de bewoners van Schoenmakershoek denken over het scheiden van hun huishoudelijk afval over drie containers.

De informatie uit de enquête wordt op 18 september a.s. gepresenteerd aan de gemeenteraad. Op die dag brengt de raad een bezoek aan de wijk, om in praktijk te zien hoe de afvalinzameling verloopt.

Ook wordt er dan een demonstratie gegeven met een speciale vuilniswagen: een zogenaamde "zijbelader", die de containers zelf oppakt en ledigt. De arbeidsomstandigheden voor de huisvuilbeladers worden hiermee sterk verbeterd.

Aan de raad worden in september voorts gegevens gepresenteerd over de resultaten die behaald worden met de nieuwe, gescheiden inzamelmethodiek. De gemeente verwacht dat met de inzet van afzonderlijke containers het afval beter gescheiden wordt dan met de duobak. Of dat echt zo is, moet blijken uit sorteeranalyses, die worden uitgevoerd in de maanden juli en september. De gegevens uit de wijk Schoenmakershoek worden dan vergeleken met de gegevens uit de gehele gemeente.

20090713\pwm\0547
Welcome
Uw bezoek waard
Er is 1 vacature
Werk in uitvoering
Agenda opinieraad

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl