Gemeente Lingewaard


Veel mensen kunnen bij de Belastingdienst geld terugkrijgen voor gemaakte ziektekosten. Dit geldt vooral voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. Soms kan zelfs het betalen van een ziektekostenpremie al voldoende zijn om in aanmerking te komen voor teruggave. Afhankelijk van uw bijzondere kosten is het mogelijk dat u geld terug krijgt van de Belastingdienst, als u weinig of geen belasting betaalt. Om geld terug te kunnen krijgen moet echter wel eerst belastingaangifte worden gedaan Dat is voor veel mensen een hele opgave en veel mensen zijn hiermee niet bekend.

In opdracht van de gemeente Lingewaard heeft een administratiekantoor het Project Belastingteruggave 2008 uitgevoerd. Mensen met een minimum inkomen zijn via de afdeling Zorg, Werk en Inkomen uitgenodigd om hun belastingteruggave formulier 2008 te laten invullen. Ook zijn een groot aantal aanmelding binnen gekomen via de oproep in het gemeentenieuws.

Uit de voorlopige resultaten blijkt dat de belastingteruggave in totaal ruim 100.000,-- bedraagt met een gemiddelde teruggave van 501,-- per deelnemend huishouden. Dit mag een succesvol resultaat worden genoemd!

De gemeente zal de definitieve cijfers in het najaar evalueren. Ook de fiscale wijzigingen zullen hierin worden betrokken.