Gemeente Overbetuwe


100 BONbonâs uitgedeeld in de Koninginnebuurt

---

De politie hield dinsdag 7 juli, samen met bewoners van de Koninginnebuurt in Elst, verkeersovertreders in hun buurt aan. Met behulp van een lasergun konden ze snelheidsduivels en andere overtreders betrappen en ze beboeten met een BONbon.

Verkeerssituatie

22 april, tijdens de jaarlijkse bewonersavond van de Koninginnebuurt, kwam naar voren dat bewoners van de Koninginnebuurt zich zorgen maken over de verkeerssituatie in hun buurt. Regelmatig negeren weggebruikers zowel de 30 km borden als de borden voor eenrichtingsverkeer. Dit levert volgens de bewoners gevaarlijke situaties op. Samen met de projectgroep Koninginnebuurt werd er daarom een actie verzonnen.

100 BONbonâs

Er werden 7 juli zeker 100 BONbonâs uitgedeeld. De politie controleerde preventief. Wanneer de overtreders werden aangehouden, kregen ze een Bonbon, een pamflet namens de bewoners en gingen ze met de bewoners een gesprek aan. Deze gesprekken werden over het algemeen erg gewaardeerd. Het bleek dat de overtreders niet geheel op de hoogte waren van de 30-km zone in de hele Koninginnebuurt. De projectgroep Koninginnebuurt en de bewoners en de politie vinden de actie voor herhaling vatbaar.

Project Koninginnebuurt

STUW, ROC RijnIJssel, Vivare, politie en de gemeente Overbetuwe zijn samen met de bewoners bezig met het verbeteren van de leefbaarheid van de Koninginnebuurt. De verschillende partijen werken nauw samen. De komende twee jaar zullen er in het kader van dit project allerlei acties plaatsvinden. Zo organiseerde de projectgroep in samenwerking met de Leefbaarheidgroep Koninginnebuurt op 11 zaterdag 11 juli een tuintjeswedstrijd, met daarop volgend een buurtbarbecue.