Gemeente Overbetuwe


Fanatieke pannawedstrijden in Zetten

---

Het Julianaplein in Zetten is vrijdag 3 juli het décor voor een pannavoetbaltoernooi. De gemeente heeft een pannaveld laten plaatsen waar jong en oud hun technische kunsten kunnen vertonen. Dit allemaal in het kader van âDe jeugd die deugtâ. Een campagne die erop is gericht om jong en oud bij elkaar te brengen om zo meer onderling begrip te kweken.

Er worden korte wedstrijden gespeeld van twee tegen twee. Het is de bedoeling zoveel mogelijk te scoren in het kleine doeltje van de tegenstander. Het team met de meeste doelpunten wint. Tenzij er een âpannaâ wordt gescoord. Je moet hiervoor de bal door de benen van de tegenstander spelen. Als je daarna in balbezit blijft, heb je een panna gescoord en ben je de winnaar van de wedstrijd.

Het toernooi werd geopend door wethouder Ruud Mooij die een team vormde met Vitesse-trainer Theo Bos. De heren hebben drie partijtjes gespeeld tegen jeugdige tegenstanders. En met succes, de âoudjesâ bleken het nog niet verleerd. Daarna betraden vooral jonge spelers het veld. Er werd zeer fanatiek gespeeld en veel gescoord. Uiteindelijk, na anderhalf uur, waren de winnaars bekend. Het team âManchesterâ zijn de winnaars en gaan met de beker naar huis.

Het pannatoernooi werd georganiseerd door gemeente Overbetuwe in samenwerking met het jongerenwerk.
Wethouder Ruud Mooij en Vitessetrainer Theo Bos nemen het op tegen de jeugd. Wethouder Ruud Mooij en Vitessetrainer Theo Bos nemen het op tegen de jeugd.