Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 14-07-2009

OpblaasBOB onderdeel van de Zomer van Drenthe

DRENTHE Politie Drenthe ondersteunt deze zomer weer de landelijke BOB campagne. Speciaal hiervoor is een nieuwe landelijke tv- en radiospot ontwikkeld om de OpblaasBOB te introduceren. Uit diverse onderzoeken blijkt dat bijna iedereen wel weet wie BOB is: hij drinkt niet en brengt zijn vrienden veilig thuis. Ook het maken van de BOB-afspraak is geen probleem. Desondanks blijkt het voor sommige BOBs wel lastig te zijn om zich de hele middag of avond aan de BOB-afspraak te houden en de verleidingen van alcohol te weerstaan. Ondanks dat het alcoholgebruik in het verkeer in Drenthe lager ligt dan in de rest van het land, is het zaak om toch steeds weer aandacht te vragen voor dit onderwerp.

OpblaasBOB

Van 13 juli t/m 21 augustus bezoekt RTV Drenthe met de Zomer van Drenthe feesten, activiteiten en campings in de provincie en doet daarvan verslag op televisie, radio en internet. Op de campings worden er onder andere een aantal spellen gespeeld. Bij één van die spellen staat de opblaasBOB centraal. In wedstrijdverband moeten twee teams hun best doen de grote opblaasBOB zo snel mogelijk op te pompen. Het winnende team mag de opblaasBOB uiteindelijk houden. Weten waar de zomertour zich bevindt? Kijk op www.dezomervandrenthe.nl.

Hennepkwekerij opgerold

EMMEN De politie heeft maandagmorgen een hennepkwekerij opgerold in een woning aan de Heesackers in Emmen. In totaal zijn 76 hennepplanten in beslaggenomen. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. Nader onderzoek volgt. (BVH 2009026038)

Inbraak bij kinderboerderij
RODEN Tussen zondag 16.30 uur en maandag 8.30 uur is ingebroken bij een kinderboerderij aan de Norgerweg in Roden. Door een deur te forceren, wist men het theehuis te betreden. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. De eigenaar deed aangifte. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. (BVH 2009025992)

Hardrijders bekeurd
ROLDE Agenten hebben tijdens een verkeerscontrole aan de Asserstraat in Rolde twee bekeuringen uitgeschreven wegens het hard rijden. De bestuurders reden 89 km/uur en 91 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. (BVH 2009026177)

Man aangehouden wegens rijden onder invloed
RODEN In de nacht van maandag op dinsdag is een 40-jarige man uit Zevenhuizen aangehouden aan de Leutingewolderweg wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies jij 415 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2009026181)

Man aangehouden
HOOGEVEEN De politie heeft maandagmiddag een 27-jarige man uit Assen aangehouden aan de Mr Cramerweg in Hoogeveen wegens het rijden terwijl hij een rijontzegging heeft. De man is ingesloten voor verhoor. Zijn rijbewijs is inbeslaggenomen. (BVH 2009026131)

Getuigen van een aanrijding gezocht
RODEN De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die op 11 juli rond 13.45 uur heeft plaatsgevonden op een parkeerplaats bij supermarkt aan het Julianaplein in Roden. De onbekende bestuurder zou bij het inparkeren een geparkeerd staande auto meerdere malen hebben geraakt. Vervolgens is de onbekende bestuurder doorgereden zonder zich te melden. De eigenaar deed aangifte. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. (BVH 2009025741)

Snelheidcontroles Hollandscheveld

HOLLANDSCHEVELD Afgelopen maanden heeft Politie Drenthe meerdere malen het verkeer gecontroleerd op het Hollandscheveldse Opgaande in Hollandscheveld. Na klachten van omwonenden bij politie en gemeente heeft de politie het verkeer op deze weg de afgelopen maanden meerdere malen gecontroleerd op snelheid. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 50 km/u. Bij de eerste controles bleek dat 45% van de bestuurders te hard reed op deze weg. Bij de laatst gehouden controle op 4 juli jl. reden nog 25% van de bestuurders meer dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid tijdens deze controle was 112 km/u, een ruime verdubbeling van de toegestane snelheid. Ook de komende periode worden er diverse controles gehouden op deze weg. Weten waar Politie Drenthe controleert? Kijk op www.verkeershandhaving.nl bij controles.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.