Maike Boerdam te zien als Winifred Banks in Mary Poppins

14/07/2009 12:01

Joop van den Ende Theaterproducties

Maike Boerdam zal vanaf maart 2010 te zien zijn in de rol van Winifred Banks in de nieuwe open einde musical Mary Poppins . Eerder werd al bekend gemaakt dat William Spaaij een van de hoofdrollen gaat vervullen in deze nieuwe musical van Joop van den Ende Theaterproducties in samenwerking met Disney Theatrical Productions en Cameron Mackintosh. Mary Poppins zal volgend jaar op 11 april in première gaan in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

Maike Boerdam speelde in 1999 de hoofdrol in Assepoester. Daarna volgden de hoofdrollen Anna in Pinokkio, Sally in The Hired Man en Sara in Ben, Maria in The Sound of Music (België), Hendrikje Stoffels in Rembrandt, Assepoester en de Bakkersvrouw in Into The Woods in Amsterdam en Bolzano. Maike speelde de titelrol Elisabeth in 2002 in Essen en in 2005 in Stuttgart. Tevens was zij het afgelopen seizoen te zien als Evita Perron in Evita en als Betty Schaefer in Sunset Boulevard. Maike werd genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award voor The Hired Man als Aanstormend Talent en voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in de Sound of Music in België. Met de rol van Elisabeth won Maike de Pall Mall Export Prijs 2002 en werd zij gekozen als Beste Hauptdarstellerin door het musicaltijdschrift Dacapo.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.musicals.nl

http://www.musicals.nl