Hulpverleningsregio Haaglanden


Veiligheidsregio Haaglanden een feit

De gemeentebesturen van Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer hebben besloten om de Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Haaglanden vast te stellen. Deze gemeenschappelijke regeling is een wijziging van de gemeenschappelijke regeling Hulpverleningsregio Haaglanden (HRH) 2005.

De Hulpverleningsregio Haaglanden is een samenwerkingsverband van negen gemeenten in Haaglanden op basis van de Wet Gemeenschappelijke Regelingen.

De taken die de Hulpverleningsregio Haaglanden uitvoert komen voort uit de Wet Ambulancevervoer, de Brandweerwet 1985, de Wet Rampen en Zware Ongevallen, de Wet Kwaliteitsbevordering Rampenbestrijding en de Wet Geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen. De directie van de Hulpverleningsregio Haaglanden wordt gevormd door de Regionaal Brandweer Commandant mr. R.K. Brons en de Regionaal Geneeskundig Commandant A.A.H.M. van Dijk, arts.

Het besluit van de gemeentebesturen heeft tot gevolg dat de gemeentelijke brandweerkorpsen in de regio Haaglanden per 1 januari 2010 onder bestuur van de regio worden gebracht. De Hulpverleningsregio Haaglanden wordt omgedoopt tot VeiligheidsRegio Haaglanden (VRH).

Deze gemeenschappelijke regeling treedt in werking op 1 augustus 2009 en werkt terug tot en met 1 januari 2009.

De regeling kan hier digitaal worden gedownload