Erasmus Universiteit Rotterdam

Engelstalige Bachelor Communication and Media populair bij buitenlandse studenten

Aanmeldingen voor nieuwe bachelor vanuit 35 landen

Er is grote belangstelling voor de nieuwe opleiding International Bachelor Communication and Media (IBCoM) bij de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen. De opleiding start in september, maar nu al heeft de toelatingscommissie meer dan 170 aanmeldingen ontvangen vanuit vele verschillende landen. IBCoM is in Nederland de eerste bachelor op het gebied van media en communicatie met een internationaal georiënteerd curriculum en een volledig Engelstalig programma.

De Erasmus Universiteit Rotterdam en de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen besloten tot oprichting van de internationale opleiding vanwege het steeds globalere karakter van de media- en communicatiewereld. Studenten krijgen binnen deze studie de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot communicatieprofessionals en zullen daarvoor veelvuldig de mogelijkheid krijgen om `over de grenzen te kijken'. Afgestudeerden kunnen terechtkomen in de marketing, media, sales of in de journalistiek. Doordat zij in de opleiding kennis hebben genomen van cross- en interculturele verschillen kunnen alumni over de hele wereld functies vervullen.

In september 2009 starten ongeveer honderd studenten met de opleiding. Zij worden ondermeer geselecteerd op hun internationale achtergrond, motivatie, academische competenties en internationale ambities. De selectie is streng, maar is nodig om de opleiding te kunnen laten uitgroeien tot Nederlands' meest prestigieuze opleiding binnen de discipline van de media en communicatie.
Zie ook www.fhk.eur.nl/english/ibcom/general/