KNHS


Manege t Blauw Gele Vendel weer open
14 juli 2009
Paard

PIJNACKER - De voorzorgsmaatregelen vanwege het Rhinovirus rondom manege t Blauw Gele Vendel in Pijnacker worden per vandaag definitief ingetrokken. Het terrein wordt weer geopend voor alle publiek en activiteiten worden hervat. Eerder deze week werd een gelijke aankondiging gedaan. Kort daarna werd een verkoudheid ontdekt bij een van de ponys, waardoor dit bericht werd herroepen.

Nader onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat het er bij het laatste geconstateerde geval geen sprake is van het rhinovirus. In overleg met behandelend dierenarts Hogendoorn is daarom besloten om de eerder genomen voorzorgsmaatregelen alsnog in te trekken.

Per heden (dinsdag 14 juli) mogen paarden en ponys die eerder zijn verplaatst weer terugkeren naar hun stallen. Verder is het gehele manegeterrein dan weer voor alle publiek toegankelijk. De lessen voor eigen ponys en paarden worden ook met onmiddellijke ingang hervat.

De manegelessen worden na de zomervakantie weer gestart. Het zou nog 1 week zijn voordat de manegeponys hun reguliere zomervakantie krijgen. Na alle gebeurtenissen van de afgelopen periode geven we ze dit jaar die week extra rust, aldus voorzitster Ineke van Schijndel. Na de vakantie gaan ook deze lessen weer volledig draaien. Ik kijk er naar uit!. Ineke sluit af: Het waren geen leuke weken. We hebben echter veel steun gehad aan de positieve reacties op onze manier van communiceren en genomen voorzorgsmaatregelen. Vanzelfsprekend blijven we de komende periode nog wel extra waakzaam. Daarbij houden we nauw contact met onze dierenarts die ons in deze periode fantastisch heeft geholpen.