Politie Haaglanden

Persberichten 14 juli

Haaglanden, 14-07-2009

Getuigen mishandeling gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Beresteinlaan zoekt getuigen van een mishandeling van een 38-jarige Hagenaar. De man ging donderdag 4 juni omstreeks 15.45 uur boodschappen doen bij de Aldi aan de Langestede. Op het moment dat hij in de winkel per ongeluk een man raakte met zijn winkelwagentje, onstond er onenigheid. Beide betrokkenen gingen echter gewoon weer verder met boodschappen doen. Na het afrekenen werd de Hagenaar buiten opgewacht door de man die hij had 'aangereden' in de supermarkt. Deze man was inmiddels in het gezelschap van een tweede man. Er ontstond een vechtpartij tussen de drie mannen, waarna de Hagenaar terug de supermarkt in vluchtte. De Hagenaar bleek een gebroken neus te hebben. De daders zijn na de ruzie gevlucht. De daders waren twee getinte mannen, tussen de 40 en 50 jaar oud. Eén van de verdachten rende weg in de richting van een grijze stationauto en reed hier vervolgens in weg.
Heeft u donderdag 4 juni iets gezien van deze mishandeling of heeft u anderszins informatie die kan helpen de daders te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Beresteinlaan via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Snelheidscontrole
Den Haag - Tijdens een snelheidscontrole op de Laan van Meerdervoort controleerde Politie Haaglanden maandag 13 juli tussen 13.30 uur en 17.30 uur in totaal 856 passanten op hun snelheid. 108 kentekenhouders kunnen een bekeuring tegemoet zien voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/uur.

Door rood

Den Haag - Een 21-jarige Hagenaar reed dinsdag 14 juli omstreeks 00.20 uur voor de ogen van surveillerende agenten door het rode verkeerslicht op de Melis Stokelaan. De agenten lieten de man stoppen om hem te bekeuren. Tijdens de controle bleek dat de man nog voor ruim 600 euro aan boetes had openstaan. Nadat hij dit bedrag op het politiebureau betaald had, mocht hij weer naar huis. Met een bekeuring voor het negeren van het rode licht op zak.

Ernstige mishandeling op de Laan van Meerdervoort

Den Haag Een 38 jarige Roemeense vrouw deed maandag 13 juli om 22.30 uur aangifte van mishandeling. Toen zij het politiebureau binnen kwam, had zij verwondingen aan haar gezicht en zichtbaar letsel aan haar rug. De ambulance nam haar direct mee naar de spoedeisende hulp. De vrouw werd op de Laan van Meerdervoort in de buurt van een café mishandeld door haar vriend. Twee getuigen zagen de mishandeling en vertelden de politie dat de dader nog bij het café aanwezig was. Agenten gingen direct een kijkje nemen en konden de man, een 44- jarige Roemeen, aanhouden. De politie onderzocht de woning van het stel en trof daar sporen van geweld aan. De man zit vast op het politiebureau.

Duur ritje

Den Haag Een 23-jarige Zoetermeerder maakte dinsdagochtend vroeg een duur ritje op zijn bromfiets. Rond 02.00 uur zagen politieagenten hem zonder helm rijden op de Zoetermeerse Rijweg. Op de Spiegelkarpersingel zetten de agenten hem langs de kant. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, reed op een rijbaan die verboden is voor bromfietsen én had te veel gedronken. Met een rijverbod en meerdere bekeuringen op zak ging hij naar huis.

Voertuigen terug dankzij GPS systeem

Voorburg Twee gestolen pick-ups werden op maandag 13 juli in Haarlem teruggevonden. De voertuigen werden zaterdagavond vanaf de Populierendreef ontvreemd. Middels het GPS- systeem werden de pick-ups getraceerd en konden de voertuigen worden veiliggesteld. Een onderzoek naar de autodieven wordt ingesteld.

Jonge meisjes op dievenpad

Leidschendam Twee meisjes uit Den Haag en Leidschendam zijn hun schoolvakantie op een verkeerde manier begonnen. De 13-jarige meisjes werden in het winkelcentrum Leidsenhage betrapt op winkeldiefstal. Zij hadden inmiddels uit vijf winkels goederen weggenomen, toen zij door de bedrijfsbeveiliging werden betrapt. De meisjes hadden tassen vol winkelartikelen (make-up, schoolspullen) buitgemaakt. De minderjarige meisjes werden ingesloten op het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Glaasje op

Rijswijk Tijdens een controle op de Rotterdamseweg maandag 13 juli om 21.30 uur bleek dat een 42-jarige automobilist uit Voorburg reed onder invloed. De Voorburger moest blazen en blies 405 ugl. Met een proces-verbaal op zak kon de man naar huis.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnende bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnende bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Snelheidscontrole

Wateringen/Delft - Bij een lasersnelheidscontrole maandag 13 juli tussen 18.30 uur en 23.00 uur op de Wippolderlaan en de Kruithuisweg reden vijf automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 170 km/u waar 100 km/u is toegestaan.

Kar vol boodschappen

Delft Beveiligingsmedewerkers van een supermarkt aan de Troelstralaan betrapten maandag 13 juli om 19.05 uur een 36-jarige man uit Schiedam op winkeldiefstal. Hij verliet de supermarkt met een kar vol onbetaalde boodschappen. Agenten hielden hem aan en op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Grote zoekactie naar jongetje (5)

Delft De politie zette maandag 13 juli een grote zoekactie op touw naar een 5-jarig jongetje uit Delft. Niet alleen agenten zochten de omgeving van de Gerbrandylaan af, ook speurde een helikopter mee vanuit de lucht, zocht de brandweer rond en in de sloten en verzond bureau Delft een Burgernetbericht uit met daarin het signalement van het jongetje. Ook werd een speurhond ingezet. Na twee uur zoeken vond speurhond Arco het jongetje, dat in een schuur prinsheerlijk lag te slapen onder een rol gaaswerk en een zeil.

Politie zoekt fietsster

Zoetermeer De politie is op zoek naar een fietsster die betrokken was bij een botsing op het fietspad van de Danny Kaylaan. Een groepje jongeren fietste maandag 13 juli om 13.10 uur op het fietspad vanaf de Houtsingel in de richting van de Danny Kaylaan. Ter hoogte van het tunneltje kwam een meisje van tussen de 15 en 18 jaar hen tegemoet fietsen. Waarschijnlijk nam het meisje de bocht wat te ruim en botste ze daardoor tegen het groepje. Zij raakte daarbij zelf gewond aan haar oog. Uit het groepje fietsende jongeren raakten een 16-jarig meisje en een vriend van haar lichtgewond. Ook hun fietsen raakten beschadigd.

Het meisje dat het groepje jongeren tegemoet was komen fietsen, werd binnen enkele minuten opgehaald door een man, waarschijnlijk haar vader. Zij verlieten de plaats van de botsing, zonder hun gegevens achter te laten. Mogelijk gingen ze zo snel weg om de wond aan haar oog te laten behandelen. De politie komt graag met het meisje en haar begeleider in contact, om de schade af te kunnen handelen. Ze woont waarschijnlijk in de wijk Rokkeveen. Weet u wie dit meisje of haar begeleider is? Belt u dan met Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844.

Man bekladt reclamezuil

Zoetermeer HTM-medewerkers belden maandag 13 juli om 19.15 uur de politie, omdat zij zagen dat een 22-jarige man uit Amsterdam een reclamezuil bekladde. Hij schreef met stift teksten op de zuil en op de grond van station Palenstein. Op het politiebureau kreeg de man een proces-verbaal.